Yves Vanderpoel – loc 1 national Perpignan(935km) din 4.205 porumbei(3 international din 12.698p)!!!

Miss Perpignan i-a produs lui Yves cea mai mare bucurie din intreaga sa cariera columbofila, reusind astfel sa ii implineasca acestuia un vis din copilarie – castigarea unei etape nationale de maraton.

Marea majoritate a specialistilor in maraton si maraton extrem din vestul Europei considera cursa de la Perpignan cea mai prestigioasa etapa dupa clasicul de la Barcelona. Aceasta este de altfel si etapa care inchide programul national de fond si maraton. Perpignan a fost o cursa corecta dar destul de dura in acelasi timp. Multi porumbei au ajuns acasa in ziua lansarii, dar nici macar unul nu a sarit de 1300 mpm, adica o etapa doar pentru porumbeii adevarati.

Numele lui Yves a fost “legat” de cursa de la Barcelona foarte multi ani, mai bine de un deceniu chiar. A fost cursa sa preferata, si se poate mandri cu un adevarat palmares legat de Barcelona. Dar in urma cu cativa ani Yves si-a dat seama ca are nevoie de noi motivatii, astfel incat si-a indreptat atentia catre cursele nationale de mare demifond si de fond de o zi. A castigat destul de rapid dupa aceasta decizie locul 1 national Chateauroux in 2014. 

Dar anul acesta a reusit sa isi indeplineasca visul din tinerete – castigarea unei curse nationale de maraton. Si ce victorie senzationala – chiar in cadrul clasicului de la Perpignan. Este cea mai importanta realizare a lui Yves in cadrul acestei categorii dupa adjudecarea titlului de Campion national crescator Mare Fond Belgia KBDB 1995!

Miss Perpignan Belg13/ 2176063 

Miss Perpignan are o poveste frumoasa. Initial aceasta a facut parte din echipa de mare demifond, si vom intelege de ce, mai ales daca ii studiem cu atentie pedigreeul, tatal sau provenind de la celebrul tandem Vanoppen-Luyten, fiind un mascul in mare parte cu sange Houben. Este adevarat ca mama acesteia este o perfecta combinatie de Etienne Devos si Marcel Aelbrecht(100% De Rauw-Sablon), dar femela este data “la mana” pe linia tatalui. Ideea este ca anul trecut intra in fiecare zi in voliera unde Yves tine lotul de fond si maraton. A tot intrat pana Yves s-a plictisit sa o mai scoata si a lasat-o acolo(n.a un excelent exemplu  ca universul nu poate fi controlat, iar cei care il “asculta” vor iesi invingatori intotdeauna). Chiar daca nu era sigur ca va face fata etapelor de maraton, Yves a angajat-o la Bergerac in 2015, etapa in cadrul careia a punctat foarte bine. Perpignan a venit ca cireasa de pe tort, dupa doua rezultate bune de la Marseille si Libourne. Secretul? Foarte simplu – MOTIVATIA.(n.a si acum imi vin din nou in minte cuvintele pe care legendarul Gaston van de Wouver mi le-a adresat in 2014 in voliera femelelor sale vaduve :”Copile nu uita un lucru – avem nevoie de porumbei buni, dar avem nevoie si de un sistem la fel de bun de zbor”). Miss Perpignan a fost zburata la vaduvie totala.

yves_vandepoel_1e_nat._perpignan_in_bak
yves_vandepoel_1e_nat._perpignan_closeup2
yves_vandepoel_1e_nat._perpignan_vleugel

Asta inseamna sa stapanesti la perfectie vaduvia – observati cu atentie aripa;

yves_vandepoel_1e_nat._perpignan_kop
yves_vandepoel_1e_nat._perpignan_pedigree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *