Echipa Nicorescu+Iancu ne-o prezintă pe ”Lady Daiana” – Locul 1 Județean Fond Palmares Timiș

Interviuri Text Nicorescu + Iancu, Timișoara, TM

Echipa Nicorescu+Iancu ne-o prezintă pe ”Lady Daiana” – Locul 1 Județean Fond Palmares Timiș

Interviuri Text Nicorescu + Iancu, Timișoara, TM

Numele meu este Iancu Ioan-Tiberiu și împreună cu Nicorescu Ciprian Mihai formăm, începând cu anul 2008 - sezonul de pui, tandemul Nicorescu+Iancu.

Suntem membri columbofili ai Asociaţiei Columbofile a judeţului Timiş, concurând cu plăcere la toate categoriile de concurs dar preferând, așa cum este "la modă", concursurile de fond și maraton.

Eclozată în luna mai a anului 2009, Lady D. este fiica masculului 297423-07, care urma sa obțină locul 1 județean respectiv 2 National la Bamberg, în data de 18.07.2009, realizând norme la categoriile general, general palmares, fond. Mama femelei Lady D. este nepoata masculului care a ocupat locul 6 Național fond tineret în 2005 și fiind fiica din sora lui ”Euroboy”.

”Euroboy” e un porumbel din crescătoria proprie, care a câștigat 1000 Euro la derby-ul cu puii Jihlava 2010.  Fratele lui ”Euroboy” a reprodus locul 1 județean Timiș in 2009 la categoria fond, în crescătoria domnului Ticu Marian.

Începutul anului 2011 a găsit-o pe Lady D. desperecheată, cumva în aşteptare, dacă aș putea spune așa. În aşteptarea unui mascul şi în aşteptarea unui nou sezon, un sezon în care avea posibilitatea să demonstreze că rezultatele excepţionale din 2010 nu au fost o întâmplare şi că participarea la expoziţia naţională (şi locul 7 obținut în cadrul acesteia) nu reprezintă limitele performanţei ei.

Performanţe anterioare acestui sezon, le prezint în cele ce urmează:

2010:

Centralizări

Loc 1 regional (zona de vest) Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Loc 1 județean Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Loc 3 județean Mare Demifond Tineret – 177.21 pct.

Loc 4 județean General Tineret – 208.72 pct.

Loc 7 Expo Piatra Neamț - categoria Mare Fond Tineret

Loc 10 nat. Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Pentru Lady D. sezonul reproductiv, bucuria ieşirii din celibat, a început odată cu împerecherea din luna februarie, urmată de depunerea ouălor. Aceste ouă, spre dezamăgirea ei, au fost mutate la o altă pereche, iar Lady D. a fost desperecheată. Această împerechere a reprezentat pentru ea o amăgire, o amăgire necesară însă pentru noi, necesară planificării unui sezon presărat de rezultate de vârf, care urma să încunune realizările din anul anterior.

La mijlocul lunii martie, Lady D. a fost împerecheată din nou. De data aceasta fără amăgiri, cu acelaşi mascul pe care îl cunoscuse cu o lună în urmă şi căruia îi dusese dorul în tot acest răstimp. Acest mascul urma să stea acasă în timpul întregului sezon, să-i asigure și păstreze partenerei o bună poziţie de cuib, să clocească sau să îngrijească puii, toate acestea cât timp Lady D. era plecată spre locurile de lansare sau se afla în zbor în drumul ei spre casă. Pe scurt, Lady D. se pregătea să concureze la natural, o poziţie destul de riscantă pentru o femelă, ținând cont de faptul că ea trebuia să concureze la fond etapă de etapă şi în aceeași perioadă clocind, îngrijind şi crescând pui.

Etapele sezonului 2011

- Prima etapă, Kecskemet, o găseşte pe Lady D. pe ouă de 3 zile, o poziţie nu prea strălucită în care şocul depunerii ouălor nu este pe deplin atenuat, şoc care, amplificat de condiţiile meteo dificile din ziua lansării, îşi pune amprenta asupra sosirii acestei femele. Astfel, la început de sezon, la o etapă dificilă mai ales pentru ea, când încă nu era în formă, Lady reuşeşte să claseze, însă obţine cele mai multe puncte ale sale din toate concursurile din 2011. Spun că din toate concursurile şi nu din toate clasările, pentru că în 2011 Lady D. a reuşit să claseze toate etapele la care a participat, opt la număr. Voi continua să le prezint mai jos.

- Cea de-a doua etapă, Dabas, când Lady D. avea ouă de 10 zile, a fost o etapa foarte grea cu lansare la temperatura de 7-8 grade Celsius, cu cer înnorat si ploi pe tot traseul, cu pierderi însemnate şi sosiri greoaie. Lady D. este însă în formă şi obţine 14,63 puncte. Primele etape au îngreunat parcursul porumbeilor noştri în campionat. Prin conjunctura creată de faptul ca mașina Timișului a fost împrumutată sâmbătă asociației Caras, am fost nevoiți sa concurăm duminica, când era disponibila maşina noastră şi mașina Aradului, care organizau şi ei concursuri tot sâmbăta. Ghinionul a făcut ca în duminicile primelor etape vremea să nu ţină cu noi.

La etapa următoare, Gyor, Lady D., la fel ca întreg lotul meu de porumbei, nu este angajată, fiind recuperată după cele două etape catastrofale şi pregătită pentru lungul campionat care urma.

- Urmează Nitra, prima etapă cu zona de Vest, o etapă reuşită la care Lady D., având pui de 7 zile, motivată, pregătită exemplar şi cu forţele refăcute, reuşeşte cea mai bună clasare a sa din acest sezon, arătând că este în formă maximă, pregătită pentru fondurile ce vor urma.

- La Jihlava, Lady D. soseşte a doua pe crescătorie având pui de 14 zile. Odată cu sosirea primei etape de fond, Lady D. va participa la concursuri din două în două săptămâni, doar la fonduri vizând categoriile fond, fond palmares şi as fond, pe care de altfel le-a reuşit cu brio, zic eu.

- Etapa de Benesov o găseşte pe Lady D. pe ouă de cateva zile. A fost o etapa grea pentru Timiş, cu vant din sud-vest pe tot traseul, cu sosiri bune în centrul şi nordul zonei, porumbeii intrând mai greu în Timiş, lucru ce se poate observa şi pe clasamentul general, clasamentul județean încheindu-se la 1 ora și 40 min. după clasamentul general. Lady D. reuşeşte totuşi să claseze, dar nu la “capacitatea maximă” fiind iarăşi, la fel ca la prima etapă, într-o “pasă” proastă, imediat după depunerea ouălor.

- Următoarea etapă este tot Benesov, însă un Benesov total diferit de primul, referindu-ne la condițiile concursului bineînţeles, cu vânt puternic din spate, etapă foarte reuşită pentru toată lumea, dar mai ales pentru Arad şi Timiş. La aceeaşi dată s-a organizat şi concursul de Leipzig cu sosiri excelente şi viteze impresionante, fară precedent la concursurile de fond şi maraton din România.

- A patra etapă de fond, Benesov a fost o etapă la care am avut emoţii pentru Lady D. De zile bune era mânată la cuib de către masculul ei, însă nu ouase. Sperând că nici nu are de gând să o facă prea curând, am angajat-o. A sosit a doua zi dimineața, a clasat, fiind o etapă grea la care concursul a ţinut şi a doua zi, iar dupa masa stupoare: a ouat, ceea ce însemna că primul ou îl ouase în maşină, în drum spre locul de lansare. A venit foarte slăbită, mai slăbită ca niciodată, gândindu-ne chiar sa nu o mai angajam etapa următoare. Dupa 3-4 zile a revenit la normal, timp în care refuza să clocească. Totuși, punându-i un pui mic o zi şi o noapte am reușit să o conving să accepte ouăle şi să clocească în continuare.

- Ultima etapă de fond şi ultima etapă din 2011 pentru Lady D. a fost Jihlava. Având ouă de 14 zile a clasat destul de bine obţinând locul 15 cu 29 pct. Timișul a angajat la aceasta etapă puțin peste 500 de păsări, număr mic din cauza pierderilor din primele etape.

Rezultate și centralizări 2011

Pe scurt, sintetizând cele povestite de mine mai sus, clasările şi rezultatele obţinute în 2011 le puteţi vizualiza în rândurile de mai jos. Aceste rezultate constituie fructul devotamentului micuţei Lady D., al muncii noastre şi al încrederii în acest minunat porumbel al crescătoriei noastre.

2011:

Centralizări

Loc 1 județean Fond Palmares – 124,04 pct.

Loc 1 județean General Palmares – 445,24 pct.

Loc 2 regional (zona de vest) Fond Palmares – 124,04 pct.

Loc 2 județean Fond Maturi – 72,72 pct.

Loc 2 județean As Fond Maturi – 377,45 pct.

Loc 4 Expo Craiova – categoria Fond Palmares

Loc 6 județean General Maturi – 236,52 pct.

Loc 10 regional (zona de vest) As Fond – 377,45 pct.

Loc 14 nat. Fond Palmares – 124,04 pct.

Neurmărind categoria general şi jucând trup şi suflet pentru fond care implica şi un punctaj bun la palmares, urmărind şi categoria As Fond, nu am participat la etapele scurte pentru îmbunătăţirea punctajului la general maturi, unde, o singură etapă cu punctaj de 136 pct. a îndepărtat-o pe Lady D. de podiumul judeţean la această categorie.

Ţin să menționez că în sezonul 2011 Lady D. a participat la 8 etape clasându-le pe toate 8, cu brio spun eu, considerând varietatea condiţiilor meteo de la o etapa la alta şi dificultatea etapelor în cea mai puternică concurenţă zonală la fond şi maraton şi nu numai, la nivel National.

2010-2011: Happy end! 2012… noi speranțe!

Acest “film” cu “happy end” va continua, sper, cu o nouă parte şi în 2012, având-o ca actriţă principală tot pe Lady D…. sau poate o altă femelă, un alt mascul sau un pui. Cert este că regizorii vor fii aceiaşi: tandemul Nicorescu + Iancu.

Aceasta este povestea anului 2011 în crescătoria mea, poveste pe care am ţinut să v-o împărtăşesc şi vouă, fiind totodată convins că fiecare dintre voi are propria lui poveste columbofilă sau chiar mai multe poveşti columbofile, una pentru fiecare an, însă una singură pentru întreaga viaţă, aceasta din urmă fiind un rezultat primordial în columbofilie, nerăsplătit de trofee, însă înrădăcinat adânc în sufletul şi inima fiecăruia. Porumbeii voiajori şi sportul columbofil devin astfel un nesecat izvor de inspiraţie, o hrană a sufletului nostru de columbofili, mânându-ne pe fiecare dintre noi spre căutarea şi găsirea acelei poveşti, pe care nu ştim când o vom găsi. Pentru că tot timpul va urma altă poveste, apoi alta, până când nu vom mai concura sau nu vom mai putea concura. Mânându-ne spre căutarea poveştii care ne va inspira mereu, în care pizma şi orgoliile nu îşi au locul şi care, rememorată, ne face să retrăim momente minunate, ne transpune în trecut întinerindu-ne parcă pentru o clipă; întinerindu-ne pe noi, aducând la viaţă porumbeii – personaje principale ale poveştii, întinerind întregul univers al columbofiliei din viaţa noastră.

Această poveste nu este altceva decât rememorarea rezultatelor, a unor surprize sau a împlinirilor pe plan columbofil, lucruri pe care, cu siguranţă fiecare dintre noi le poartă în suflet şi în gând.

Deoarece, columbofilia la fel ca întreaga viaţă - spun eu - şi viaţa în sine - spune Gabriel Jose Garcia Marquez - “Nu este ce ai trăit, ci ce îţi aminteşti că ai trăit şi aşa cum ţi-o aminteşti pentru a o povesti!

Sperând că povestea fiecăruia dintre voi în anul care a trecut, nu este povestea vieţii voastre, fiind loc de mai bine, vă urez tuturor în noul an rezultate mai bune decât în anul care a trecut, împliniri pe toate planurile şi un călduros “La mulţi ani!”

* Articol realizat cu sprijinul bunului nostru prieten Cantar Ilie-Cosmin, căruia îi mulţumim pentru munca depusă la editarea şi redactarea acestei deosebite prezentări.

Numele meu este Iancu Ioan-Tiberiu și împreună cu Nicorescu Ciprian Mihai formăm, începând cu anul 2008 - sezonul de pui, tandemul Nicorescu+Iancu.

Suntem membri columbofili ai Asociaţiei Columbofile a judeţului Timiş, concurând cu plăcere la toate categoriile de concurs dar preferând, așa cum este "la modă", concursurile de fond și maraton.

Eclozată în luna mai a anului 2009, Lady D. este fiica masculului 297423-07, care urma sa obțină locul 1 județean respectiv 2 National la Bamberg, în data de 18.07.2009, realizând norme la categoriile general, general palmares, fond. Mama femelei Lady D. este nepoata masculului care a ocupat locul 6 Național fond tineret în 2005 și fiind fiica din sora lui ”Euroboy”.

”Euroboy” e un porumbel din crescătoria proprie, care a câștigat 1000 Euro la derby-ul cu puii Jihlava 2010.  Fratele lui ”Euroboy” a reprodus locul 1 județean Timiș in 2009 la categoria fond, în crescătoria domnului Ticu Marian.

Începutul anului 2011 a găsit-o pe Lady D. desperecheată, cumva în aşteptare, dacă aș putea spune așa. În aşteptarea unui mascul şi în aşteptarea unui nou sezon, un sezon în care avea posibilitatea să demonstreze că rezultatele excepţionale din 2010 nu au fost o întâmplare şi că participarea la expoziţia naţională (şi locul 7 obținut în cadrul acesteia) nu reprezintă limitele performanţei ei.

Performanţe anterioare acestui sezon, le prezint în cele ce urmează:

2010:

Centralizări

Loc 1 regional (zona de vest) Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Loc 1 județean Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Loc 3 județean Mare Demifond Tineret – 177.21 pct.

Loc 4 județean General Tineret – 208.72 pct.

Loc 7 Expo Piatra Neamț - categoria Mare Fond Tineret

Loc 10 nat. Mare Fond Tineret – 51.32 pct.

Pentru Lady D. sezonul reproductiv, bucuria ieşirii din celibat, a început odată cu împerecherea din luna februarie, urmată de depunerea ouălor. Aceste ouă, spre dezamăgirea ei, au fost mutate la o altă pereche, iar Lady D. a fost desperecheată. Această împerechere a reprezentat pentru ea o amăgire, o amăgire necesară însă pentru noi, necesară planificării unui sezon presărat de rezultate de vârf, care urma să încunune realizările din anul anterior.

La mijlocul lunii martie, Lady D. a fost împerecheată din nou. De data aceasta fără amăgiri, cu acelaşi mascul pe care îl cunoscuse cu o lună în urmă şi căruia îi dusese dorul în tot acest răstimp. Acest mascul urma să stea acasă în timpul întregului sezon, să-i asigure și păstreze partenerei o bună poziţie de cuib, să clocească sau să îngrijească puii, toate acestea cât timp Lady D. era plecată spre locurile de lansare sau se afla în zbor în drumul ei spre casă. Pe scurt, Lady D. se pregătea să concureze la natural, o poziţie destul de riscantă pentru o femelă, ținând cont de faptul că ea trebuia să concureze la fond etapă de etapă şi în aceeași perioadă clocind, îngrijind şi crescând pui.

Etapele sezonului 2011

- Prima etapă, Kecskemet, o găseşte pe Lady D. pe ouă de 3 zile, o poziţie nu prea strălucită în care şocul depunerii ouălor nu este pe deplin atenuat, şoc care, amplificat de condiţiile meteo dificile din ziua lansării, îşi pune amprenta asupra sosirii acestei femele. Astfel, la început de sezon, la o etapă dificilă mai ales pentru ea, când încă nu era în formă, Lady reuşeşte să claseze, însă obţine cele mai multe puncte ale sale din toate concursurile din 2011. Spun că din toate concursurile şi nu din toate clasările, pentru că în 2011 Lady D. a reuşit să claseze toate etapele la care a participat, opt la număr. Voi continua să le prezint mai jos.

- Cea de-a doua etapă, Dabas, când Lady D. avea ouă de 10 zile, a fost o etapa foarte grea cu lansare la temperatura de 7-8 grade Celsius, cu cer înnorat si ploi pe tot traseul, cu pierderi însemnate şi sosiri greoaie. Lady D. este însă în formă şi obţine 14,63 puncte. Primele etape au îngreunat parcursul porumbeilor noştri în campionat. Prin conjunctura creată de faptul ca mașina Timișului a fost împrumutată sâmbătă asociației Caras, am fost nevoiți sa concurăm duminica, când era disponibila maşina noastră şi mașina Aradului, care organizau şi ei concursuri tot sâmbăta. Ghinionul a făcut ca în duminicile primelor etape vremea să nu ţină cu noi.

La etapa următoare, Gyor, Lady D., la fel ca întreg lotul meu de porumbei, nu este angajată, fiind recuperată după cele două etape catastrofale şi pregătită pentru lungul campionat care urma.

- Urmează Nitra, prima etapă cu zona de Vest, o etapă reuşită la care Lady D., având pui de 7 zile, motivată, pregătită exemplar şi cu forţele refăcute, reuşeşte cea mai bună clasare a sa din acest sezon, arătând că este în formă maximă, pregătită pentru fondurile ce vor urma.

- La Jihlava, Lady D. soseşte a doua pe crescătorie având pui de 14 zile. Odată cu sosirea primei etape de fond, Lady D. va participa la concursuri din două în două săptămâni, doar la fonduri vizând categoriile fond, fond palmares şi as fond, pe care de altfel le-a reuşit cu brio, zic eu.

- Etapa de Benesov o găseşte pe Lady D. pe ouă de cateva zile. A fost o etapa grea pentru Timiş, cu vant din sud-vest pe tot traseul, cu sosiri bune în centrul şi nordul zonei, porumbeii intrând mai greu în Timiş, lucru ce se poate observa şi pe clasamentul general, clasamentul județean încheindu-se la 1 ora și 40 min. după clasamentul general. Lady D. reuşeşte totuşi să claseze, dar nu la “capacitatea maximă” fiind iarăşi, la fel ca la prima etapă, într-o “pasă” proastă, imediat după depunerea ouălor.

- Următoarea etapă este tot Benesov, însă un Benesov total diferit de primul, referindu-ne la condițiile concursului bineînţeles, cu vânt puternic din spate, etapă foarte reuşită pentru toată lumea, dar mai ales pentru Arad şi Timiş. La aceeaşi dată s-a organizat şi concursul de Leipzig cu sosiri excelente şi viteze impresionante, fară precedent la concursurile de fond şi maraton din România.

- A patra etapă de fond, Benesov a fost o etapă la care am avut emoţii pentru Lady D. De zile bune era mânată la cuib de către masculul ei, însă nu ouase. Sperând că nici nu are de gând să o facă prea curând, am angajat-o. A sosit a doua zi dimineața, a clasat, fiind o etapă grea la care concursul a ţinut şi a doua zi, iar dupa masa stupoare: a ouat, ceea ce însemna că primul ou îl ouase în maşină, în drum spre locul de lansare. A venit foarte slăbită, mai slăbită ca niciodată, gândindu-ne chiar sa nu o mai angajam etapa următoare. Dupa 3-4 zile a revenit la normal, timp în care refuza să clocească. Totuși, punându-i un pui mic o zi şi o noapte am reușit să o conving să accepte ouăle şi să clocească în continuare.

- Ultima etapă de fond şi ultima etapă din 2011 pentru Lady D. a fost Jihlava. Având ouă de 14 zile a clasat destul de bine obţinând locul 15 cu 29 pct. Timișul a angajat la aceasta etapă puțin peste 500 de păsări, număr mic din cauza pierderilor din primele etape.

Rezultate și centralizări 2011

Pe scurt, sintetizând cele povestite de mine mai sus, clasările şi rezultatele obţinute în 2011 le puteţi vizualiza în rândurile de mai jos. Aceste rezultate constituie fructul devotamentului micuţei Lady D., al muncii noastre şi al încrederii în acest minunat porumbel al crescătoriei noastre.

2011:

Centralizări

Loc 1 județean Fond Palmares – 124,04 pct.

Loc 1 județean General Palmares – 445,24 pct.

Loc 2 regional (zona de vest) Fond Palmares – 124,04 pct.

Loc 2 județean Fond Maturi – 72,72 pct.

Loc 2 județean As Fond Maturi – 377,45 pct.

Loc 4 Expo Craiova – categoria Fond Palmares

Loc 6 județean General Maturi – 236,52 pct.

Loc 10 regional (zona de vest) As Fond – 377,45 pct.

Loc 14 nat. Fond Palmares – 124,04 pct.

Neurmărind categoria general şi jucând trup şi suflet pentru fond care implica şi un punctaj bun la palmares, urmărind şi categoria As Fond, nu am participat la etapele scurte pentru îmbunătăţirea punctajului la general maturi, unde, o singură etapă cu punctaj de 136 pct. a îndepărtat-o pe Lady D. de podiumul judeţean la această categorie.

Ţin să menționez că în sezonul 2011 Lady D. a participat la 8 etape clasându-le pe toate 8, cu brio spun eu, considerând varietatea condiţiilor meteo de la o etapa la alta şi dificultatea etapelor în cea mai puternică concurenţă zonală la fond şi maraton şi nu numai, la nivel National.

2010-2011: Happy end! 2012… noi speranțe!

Acest “film” cu “happy end” va continua, sper, cu o nouă parte şi în 2012, având-o ca actriţă principală tot pe Lady D…. sau poate o altă femelă, un alt mascul sau un pui. Cert este că regizorii vor fii aceiaşi: tandemul Nicorescu + Iancu.

Aceasta este povestea anului 2011 în crescătoria mea, poveste pe care am ţinut să v-o împărtăşesc şi vouă, fiind totodată convins că fiecare dintre voi are propria lui poveste columbofilă sau chiar mai multe poveşti columbofile, una pentru fiecare an, însă una singură pentru întreaga viaţă, aceasta din urmă fiind un rezultat primordial în columbofilie, nerăsplătit de trofee, însă înrădăcinat adânc în sufletul şi inima fiecăruia. Porumbeii voiajori şi sportul columbofil devin astfel un nesecat izvor de inspiraţie, o hrană a sufletului nostru de columbofili, mânându-ne pe fiecare dintre noi spre căutarea şi găsirea acelei poveşti, pe care nu ştim când o vom găsi. Pentru că tot timpul va urma altă poveste, apoi alta, până când nu vom mai concura sau nu vom mai putea concura. Mânându-ne spre căutarea poveştii care ne va inspira mereu, în care pizma şi orgoliile nu îşi au locul şi care, rememorată, ne face să retrăim momente minunate, ne transpune în trecut întinerindu-ne parcă pentru o clipă; întinerindu-ne pe noi, aducând la viaţă porumbeii – personaje principale ale poveştii, întinerind întregul univers al columbofiliei din viaţa noastră.

Această poveste nu este altceva decât rememorarea rezultatelor, a unor surprize sau a împlinirilor pe plan columbofil, lucruri pe care, cu siguranţă fiecare dintre noi le poartă în suflet şi în gând.

Deoarece, columbofilia la fel ca întreaga viaţă - spun eu - şi viaţa în sine - spune Gabriel Jose Garcia Marquez - “Nu este ce ai trăit, ci ce îţi aminteşti că ai trăit şi aşa cum ţi-o aminteşti pentru a o povesti!

Sperând că povestea fiecăruia dintre voi în anul care a trecut, nu este povestea vieţii voastre, fiind loc de mai bine, vă urez tuturor în noul an rezultate mai bune decât în anul care a trecut, împliniri pe toate planurile şi un călduros “La mulţi ani!”

* Articol realizat cu sprijinul bunului nostru prieten Cantar Ilie-Cosmin, căruia îi mulţumim pentru munca depusă la editarea şi redactarea acestei deosebite prezentări.

Editoriale
Noutăți

Către toți columbofilii, mesaj de suflet și îndemn la acțiune !

Dragi colegi și prieteni columbofili, ziua de 27 februarie 2016 poate constitui un moment determinant, punctul de cotitură pentru un viitor mai bun al Uniunii Columbofililor Profesioniști din România! Pe acea dată, la Târgoviște, vor avea loc alegeri pentru funcţiile Comitetului Director al U.C.P.R. Vă scriu acum pentru a vă...

Alegeri U.C.P.R. - Cristian Băiașoiu, un adevărat pasionat al porumbeilor și omul cu cele mai mari șanse pentru modernizarea Uniunii Columbofile!

Sâmbătă, 27 februarie 2016, la Târgoviște, se va desfășura Adunarea Generală a Uniunii Columbofililor Profesiniști din România. O veste excelentă e candidatura dlui. Cristian Băiașoiu pentru postul de președinte al uniunii! Uniunea Columbofililor Profesioniști este a doua organizație columbofilă ca număr de membri din România, iar dl. Cristian Băiașoiu, președinte...

F.R.S.C. Vest - Invitație la discuții pentru 2016 & Info taxe

Cluburile din vestul ţării afiliate la FRSC (din judeţele Bihor şi Satu Mare) și-au propus să organizeze în anul competiţional 2016 un plan de zbor comun. Duminică, 18 octombrie 2015, reprezentanții a 3 cluburi columbofile din vestul țării -C.S.C. Viitorul Satu Mare, C.S.C. Maraton Satu Mare și C.S.C. CMT Bihor...

FOTO - Festivitatea de premiere a C.C.M.T. - Sezonul 2014 (Beiuș, BH, 24 Ianuarie 2015)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania a organizat o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Au participat membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni au fost premiați cu cupe, diplome și medalii,...

C.C.M.T. Masă festivă la Pensiunea Mario (24.01.2015, Beiuș, Bihor)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania va organiza o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Evenimentul va începe la ora 17. Vor participa membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni vor fi...

Clubul Columbofil Maraton Transilvania - Obiective importante în 2015!

O bună cale înspre progres este stabilirea unor obiective-țintă. De asemenea, fiecărui scop țintă obisnuim să îi atașăm și câte un termen limită. Vă prezint și eu aici câteva din obiectivele pe care mă voi strădui să le ating în 2015,  în cadrul Clubului Maraton Transilvania, împreună cu colegii mei....
Interviuri/reportaje

Sus