Interviu cu Crețu Petru - dublu Vicecampion Național F.R.S.C. 2012

Crețu Petru, Badeuti, SV

Interviu cu Crețu Petru - dublu Vicecampion Național F.R.S.C. 2012

Crețu Petru, Badeuti, SV

Partenerul nostru Botezat Albert, din județul Suceava, l-a vizitat de foarte curând (Vineri, 10 ian 2012) pe dl. Crețu Petru, un columbofil foarte valoros din localitatea Bădeuți. Cu această ocazie, Albert l-a intervievat pe dl. Crețu pentru pigeonsplanet.ro și a trimis și câteva fotografii cu crescătoria și cei mai reprezentativi porumbei.

ALBERT: În introducerea discuției noastre, vă rog să vă prezentați celor care vă cunosc mai puțin sau deloc.

PETRICĂ: Mă numesc Crețu Petru, sunt din Bădeuți, jud. Suceava. Pasiunea mea pentru porumbei a început încă din copilărie dar, din diferite motive, am avut o pauză de câțiva ani, timp în care am “evitat” contactul cu porumbeii, pentru a nu-mi răscoli “microbul” care îl aveam în mine. În anul 2012 am activat în cadrul clubului ”Porumbelul” Rădăuți.

ALBERT: Când și cum ați început sportul cu porumbeii?

PETRICĂ: Sportul columbofil l-am inceput la vârsta de 10 ani, dar fără să concurez porumbeii. Pe atunci îi țineam mai mult de frumusețe. Pe la vârsta de 18 ani am început să concurez porumbeii pentru un an, deoarece la 19 ani am plecat în străinatate. În 2009 am reînceput acest frumos sport la insistențele cumatrului Popescu A. Petru, columbofil recunoscut în zonă și în țară pentru rezultatele bune la concursurile lungi de fond și maraton.

ALBERT: Care sunt cele mai importante rezultate obținute de-a lungul carierei dvs. columbofile?

PETRICĂ:Rezultatele cele mai edificatoare au fost în anul 2012, când am reușit să pășesc de 2 ori pe podiumul national FRSC:

Loc 2 National Fond-Maraton Tineret

Loc 2 National Maraton AS Tineret

Loc 6 National Maraton AS Tineret

Loc 4 National Crescători Maraton

Loc 10 National Maraton AS Maturi

Rezultate pe club 2012:

Loc 1 Maraton Crescatori

Loc 1 Maraton Tineret

Loc 2 Fond-Maraton Tineret

Loc 2 Maraton Tineret

Loc 3 Maraton Maturi

ALBERT: Ați avut unul sau mai mulți porumbei cu adevărat remarcabili, prin prisma rezultatelor obținute?

PETRICĂ:Dintre toți porumbeii pe care i-am angajat în concursuri anul acesta, 4 s-au dovedit a fi foarte buni zburători:

133188-2011 F

Loc 2 Nat. FRSC Fond-Maraton Tineret 2012

Loc 2 Nat. FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 1 Club Maraton AS Tineret

Loc 2 Club Fond-Maraton Tineret

Loc 3 Elblag (830 km.) din 1843 porumbei (etapă deosebit de grea, în prima zi au sosit doar 3 porumbei)

133187-2011 M

Loc 6 Nat. FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 4 Intercluburi FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 2 Club Maraton Tineret 2012

043549-2010 M

Loc 7 Nat. FRSC Fond Tineret 2011

Loc 10 Nat. FRSC Maraton AS Maturi 2012

Loc 1 Elblag (830 km.) din 1843 porumbei

Loc 2 Club Fond Tineret 2011

Loc 3 Club Maraton AS Maturi 2012

Loc 3 Intercluburi FRSC Maraton Maturi 2012

043763-2010 M

Loc 5 Club Fond Tineret 2011

Loc 19 Club Viteza Pui 2010

Loc 20 Nat. FRSC Fond Tineret 2011

Acești porumbei provin din păsări care au in spate linii ca Meulemans, Aarden, Kuijpers și Stichelbault.

ALBERT: Care sunt bazele coloniei dvs. de porumbei? Cu ce familii/linii ați lucrat?

PETRICĂ: Baza porumbeilor mei este constituită din porumbei de Jan Aarden, Meulemans, Paul Bostijn, Kuijpers și Stichelbault. Anul acesta am achiziționat porumbei de la Habaci Călin care au în spate porumbeii lui Raymund Hermes și Jan Kastelanji, de asemenea o femelă de la Stanciu Tiberiu din Orșova care este 100% A. Drapa. Acesta din urma am achiziționat-o pentru a le oferi porumbeilor mei un plus de viteză.

ALBERT: Credeți că știți cum se pot reproduce porumbei de calitate? De ce criterii țineți cont la împerecherea porumbeilor?

PETRICĂ: De curînd am achiziționat un porumbel de provienință spaniolă, cu ascendență în păsăsrile binecunoscutului crescător Carlos Marquez Prats. Am adus acest porumbel  de la Popescu A. Petru. Acest porumbel este un reproducător dovedit în volierele lui Popescu A. Petru. Ca dovadă, peste 50% din porumbeii dânsului se trag din acest mascul. Porumbelul a fost lucrat doar în consangvinitate, metoda de reproducție pe care eu o agreez și o practic.(detalii pe www.cretupetru.wordpress.com la categoria reproductie)

ALBERT: Cum selectați porumbeii pe care îi introduceți/cumpărați la reproducție? Dar porumbeii de zbor sau puii?

PETRICĂ: Urmăresc ca porumbeii pe care îi achiziționez să fie din linii de fond și maraton, deoarece eu aceste categorii le practic. De asemenea, urmăresc să fie din porumbei zburați cu rezultate bune. Porumbeii din lotul de zbor se selectează singuri în cadrul concursurilor. Puilor nu le acord o foarte mare atentie, aceștia sunt zburați după planul de zbor al clubului, dar nu are importanță rapiditatea întoarcerii lor din concursuri, deoarece eu urmăresc ca în anul nașterii să fie sănătoși si să aibe vitalitate. Aceștia vor urma să îmi confirme la vârsta de 1 an, la zborurile de fond.

ALBERT: Câte păsări dețineți, pe categorii: reproducție, zburători, pui? Oferiți-ne și câteva detalii despre crescătoria dvs.

PETRICĂ: În compartimentul de reproducție am 6 perechi,  40 de zburători si circa 50-60 de pui. Crescătoria are 3 compartimente: unul de reproductie si două pentru zburatori. Nu posed un compartiment separat pentru pui și aceștia stau în aceleași compartimente cu maturii. Crescătoria este construită în așa fel încât să reglez debitul de aer care circulă prin ea. Din punctul meu de vedere, aerisirea este un element principal și indispensabil.

ALBERT: Ce ne puteți spune despre categoriile favorite și metoda de zbor pe care o practicați?

PETRICĂ: Zbor doar fondul și maratonul, folosesc etapele de Viteză și Demifond pentru antrenament. Metoda folosită este ”naturalul”. Consider că un porumbel este la nivelul maxim de motivare atunci când are pui de 2-3 zile.

ALBERT: Folosiți anumite tehnici de motivare a porumbeilor, atunci când considerați că și-au pierdut interesul de a concura?

PETRICĂ:Chiar anul acesta m-am confruntat cu o asemenea problemă, când o femelă și-a pierdut partenerul la un concurs. Am preferat să nu o angajez la următorul zbor și să o reîmperechez, în așa fel încât la concursul următor sa aibă ouă de 5-10 zile .

ALBERT: În ce constă recuperarea porumbeilor după întoarcerea de la concursuri?

PETRICĂ: La reiîntoarcerea din concurs, porumbeii mei primesc electroliți, o baie binemeritată și hrană depurativă timp de 2 zile.

ALBERT: Cum antrenați și concurați puii? După ce metodă îi jucați și ce așteptări aveți de la ei?

PETRICĂ:Pui ii zbor după programul clubului, dar nu am mari așteptări de la ei. Doar să fie sănătoși și viguroși,  acordând atentie specială în schimb puilor care revin mai târziu sau a doua zi.

ALBERT: Descrieți în detaliu programul de medicație pe care-l aplicați porumbeilor dvs., de-a lungul anului.

PETRICĂ:Înainte de vaccinare tratez pentru viermi intestinali, tricomonoză, salmoneloză și boli respiratorii, cu diverse produse care se găsesc pe piața din Romania. În timpul concursurilor, porumbeii primesc o cură de 2-3 zile contra tricomonozei, în acea pauză de 2 săptămâni dintre concursuri.

ALBERT: Ce părere aveți despre folosirea unui program naturist pentru întreținerea unei stări generale foarte bune a porumbeilor?

PETRICĂ: Acord o foarte mare atenție produselor naturiste, folosind ceaiuri de cătină, măceșe și urzică. De asemenea, prepar o pastă la blender din ceapă , usturoi, miere de albine, oțet de mere și lămâie și le servesc câte 10 ml la 1 litru de apă.

ALBERT: În România se aduc foarte mulți porumbei din afară. Cum percepeți acest fenomen?

PETRICĂ:Privesc cu ochi buni aceste importuri , dar doar a porumbeilor cu adevărat valoroși, nu și a pedigreelor cu care primești și un porumbel.

ALBERT: Cum vedeți evoluția columbofiliei românești în ultimii ani? Aveți anumite opinii vizavi de diferite federații sau uniuni? Ce s-ar putea îmbunătăți?

PETRICĂ: Evoluția columbofiliei din Romania este clar pe o pantă ascendentă. Din punct de vedere al federațiilor, mie mi-ar surâde ideea unirii tuturor celor trei. Cât despre îmbunătățiri, cred că ar fi bine ca federațiile să susțină columbofilii să își achiziționeze ceasuri electronice, deoarece prin acest mod se evită multe nereguli.

ALBERT: Care credeți că sunt principalele piedici pe care le întâmpină un columbofil în calea obținerii performanței ?

PETRICĂ:Principala piedică o constituie calitatea îndoielnică a porumbeilor pe care mulți columbofili începători îi achiziționează. Am un singur stat pentru începători: să opteze pentru calitate în detrimentul cantității!

ALBERT: În ce moduri vă satisface sportul columbofil? Doriți să obținți și un câștig financiar sau faceți totul de pură plăcere?

PETRICĂ:Sportul columbofil mă satisface sufletește. Emotia reîntoarcerii unui porumbel din concurs nu se compară cu nimic altceva! Pentru mine, întreaga columbofilia este pură plăcere și nu doresc niciodată ca acest frumos sport să devină afacere.

ALBERT: Care a fost cea mai frumoasă experiență de columbofil trăită de dvs. până acum?

PETRICĂ:Experiența columbofilă care m-a marcat a avut loc chiar în vara anului 2012, când la un concurs de Maraton cu lansare de la Elblag (aprox. 820 km),  l-am telefonat pe tehnicul clubului la ora 21:30 și am fost informat că nu este sosit nici un porumbel. La nici 2 minute, mi-a sosit un porumbel, seria 043549-M-2010. Această trăire nu o pot descrie în cuvinte. Am trăit o bucurie debordantă! Cireașa de pe tort a fost însă femela 133188-2011, care a venit pe întuneric total la ora 22. Acești doi porumbei mi-au adus locul 1 pe crescător la aceasta etapă, care este cea mai reușită din toată cariera mea columbofilă de pînă acum. Acest concurs a fost unul foarte dificil, deoarece porumbeii au întâlnit pe Polonia mai multe zone cu ploaie, în prima zi de concurs sosind doar 4 porumbei.

Aceste cupe sunt rodul muncii mele….marea lor majoritate fiind câștigate în anul 2012.

Pentru ale detalii despre pasiunea columbofilă și rezultatele dlui. Crețu Petru, vizitați cretupetru.wordpress.com

Partenerul nostru Botezat Albert, din județul Suceava, l-a vizitat de foarte curând (Vineri, 10 ian 2012) pe dl. Crețu Petru, un columbofil foarte valoros din localitatea Bădeuți. Cu această ocazie, Albert l-a intervievat pe dl. Crețu pentru pigeonsplanet.ro și a trimis și câteva fotografii cu crescătoria și cei mai reprezentativi porumbei.

ALBERT: În introducerea discuției noastre, vă rog să vă prezentați celor care vă cunosc mai puțin sau deloc.

PETRICĂ: Mă numesc Crețu Petru, sunt din Bădeuți, jud. Suceava. Pasiunea mea pentru porumbei a început încă din copilărie dar, din diferite motive, am avut o pauză de câțiva ani, timp în care am “evitat” contactul cu porumbeii, pentru a nu-mi răscoli “microbul” care îl aveam în mine. În anul 2012 am activat în cadrul clubului ”Porumbelul” Rădăuți.

ALBERT: Când și cum ați început sportul cu porumbeii?

PETRICĂ: Sportul columbofil l-am inceput la vârsta de 10 ani, dar fără să concurez porumbeii. Pe atunci îi țineam mai mult de frumusețe. Pe la vârsta de 18 ani am început să concurez porumbeii pentru un an, deoarece la 19 ani am plecat în străinatate. În 2009 am reînceput acest frumos sport la insistențele cumatrului Popescu A. Petru, columbofil recunoscut în zonă și în țară pentru rezultatele bune la concursurile lungi de fond și maraton.

ALBERT: Care sunt cele mai importante rezultate obținute de-a lungul carierei dvs. columbofile?

PETRICĂ:Rezultatele cele mai edificatoare au fost în anul 2012, când am reușit să pășesc de 2 ori pe podiumul national FRSC:

Loc 2 National Fond-Maraton Tineret

Loc 2 National Maraton AS Tineret

Loc 6 National Maraton AS Tineret

Loc 4 National Crescători Maraton

Loc 10 National Maraton AS Maturi

Rezultate pe club 2012:

Loc 1 Maraton Crescatori

Loc 1 Maraton Tineret

Loc 2 Fond-Maraton Tineret

Loc 2 Maraton Tineret

Loc 3 Maraton Maturi

ALBERT: Ați avut unul sau mai mulți porumbei cu adevărat remarcabili, prin prisma rezultatelor obținute?

PETRICĂ:Dintre toți porumbeii pe care i-am angajat în concursuri anul acesta, 4 s-au dovedit a fi foarte buni zburători:

133188-2011 F

Loc 2 Nat. FRSC Fond-Maraton Tineret 2012

Loc 2 Nat. FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 1 Club Maraton AS Tineret

Loc 2 Club Fond-Maraton Tineret

Loc 3 Elblag (830 km.) din 1843 porumbei (etapă deosebit de grea, în prima zi au sosit doar 3 porumbei)

133187-2011 M

Loc 6 Nat. FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 4 Intercluburi FRSC Maraton AS Tineret 2012

Loc 2 Club Maraton Tineret 2012

043549-2010 M

Loc 7 Nat. FRSC Fond Tineret 2011

Loc 10 Nat. FRSC Maraton AS Maturi 2012

Loc 1 Elblag (830 km.) din 1843 porumbei

Loc 2 Club Fond Tineret 2011

Loc 3 Club Maraton AS Maturi 2012

Loc 3 Intercluburi FRSC Maraton Maturi 2012

043763-2010 M

Loc 5 Club Fond Tineret 2011

Loc 19 Club Viteza Pui 2010

Loc 20 Nat. FRSC Fond Tineret 2011

Acești porumbei provin din păsări care au in spate linii ca Meulemans, Aarden, Kuijpers și Stichelbault.

ALBERT: Care sunt bazele coloniei dvs. de porumbei? Cu ce familii/linii ați lucrat?

PETRICĂ: Baza porumbeilor mei este constituită din porumbei de Jan Aarden, Meulemans, Paul Bostijn, Kuijpers și Stichelbault. Anul acesta am achiziționat porumbei de la Habaci Călin care au în spate porumbeii lui Raymund Hermes și Jan Kastelanji, de asemenea o femelă de la Stanciu Tiberiu din Orșova care este 100% A. Drapa. Acesta din urma am achiziționat-o pentru a le oferi porumbeilor mei un plus de viteză.

ALBERT: Credeți că știți cum se pot reproduce porumbei de calitate? De ce criterii țineți cont la împerecherea porumbeilor?

PETRICĂ: De curînd am achiziționat un porumbel de provienință spaniolă, cu ascendență în păsăsrile binecunoscutului crescător Carlos Marquez Prats. Am adus acest porumbel  de la Popescu A. Petru. Acest porumbel este un reproducător dovedit în volierele lui Popescu A. Petru. Ca dovadă, peste 50% din porumbeii dânsului se trag din acest mascul. Porumbelul a fost lucrat doar în consangvinitate, metoda de reproducție pe care eu o agreez și o practic.(detalii pe www.cretupetru.wordpress.com la categoria reproductie)

ALBERT: Cum selectați porumbeii pe care îi introduceți/cumpărați la reproducție? Dar porumbeii de zbor sau puii?

PETRICĂ: Urmăresc ca porumbeii pe care îi achiziționez să fie din linii de fond și maraton, deoarece eu aceste categorii le practic. De asemenea, urmăresc să fie din porumbei zburați cu rezultate bune. Porumbeii din lotul de zbor se selectează singuri în cadrul concursurilor. Puilor nu le acord o foarte mare atentie, aceștia sunt zburați după planul de zbor al clubului, dar nu are importanță rapiditatea întoarcerii lor din concursuri, deoarece eu urmăresc ca în anul nașterii să fie sănătoși si să aibe vitalitate. Aceștia vor urma să îmi confirme la vârsta de 1 an, la zborurile de fond.

ALBERT: Câte păsări dețineți, pe categorii: reproducție, zburători, pui? Oferiți-ne și câteva detalii despre crescătoria dvs.

PETRICĂ: În compartimentul de reproducție am 6 perechi,  40 de zburători si circa 50-60 de pui. Crescătoria are 3 compartimente: unul de reproductie si două pentru zburatori. Nu posed un compartiment separat pentru pui și aceștia stau în aceleași compartimente cu maturii. Crescătoria este construită în așa fel încât să reglez debitul de aer care circulă prin ea. Din punctul meu de vedere, aerisirea este un element principal și indispensabil.

ALBERT: Ce ne puteți spune despre categoriile favorite și metoda de zbor pe care o practicați?

PETRICĂ: Zbor doar fondul și maratonul, folosesc etapele de Viteză și Demifond pentru antrenament. Metoda folosită este ”naturalul”. Consider că un porumbel este la nivelul maxim de motivare atunci când are pui de 2-3 zile.

ALBERT: Folosiți anumite tehnici de motivare a porumbeilor, atunci când considerați că și-au pierdut interesul de a concura?

PETRICĂ:Chiar anul acesta m-am confruntat cu o asemenea problemă, când o femelă și-a pierdut partenerul la un concurs. Am preferat să nu o angajez la următorul zbor și să o reîmperechez, în așa fel încât la concursul următor sa aibă ouă de 5-10 zile .

ALBERT: În ce constă recuperarea porumbeilor după întoarcerea de la concursuri?

PETRICĂ: La reiîntoarcerea din concurs, porumbeii mei primesc electroliți, o baie binemeritată și hrană depurativă timp de 2 zile.

ALBERT: Cum antrenați și concurați puii? După ce metodă îi jucați și ce așteptări aveți de la ei?

PETRICĂ:Pui ii zbor după programul clubului, dar nu am mari așteptări de la ei. Doar să fie sănătoși și viguroși,  acordând atentie specială în schimb puilor care revin mai târziu sau a doua zi.

ALBERT: Descrieți în detaliu programul de medicație pe care-l aplicați porumbeilor dvs., de-a lungul anului.

PETRICĂ:Înainte de vaccinare tratez pentru viermi intestinali, tricomonoză, salmoneloză și boli respiratorii, cu diverse produse care se găsesc pe piața din Romania. În timpul concursurilor, porumbeii primesc o cură de 2-3 zile contra tricomonozei, în acea pauză de 2 săptămâni dintre concursuri.

ALBERT: Ce părere aveți despre folosirea unui program naturist pentru întreținerea unei stări generale foarte bune a porumbeilor?

PETRICĂ: Acord o foarte mare atenție produselor naturiste, folosind ceaiuri de cătină, măceșe și urzică. De asemenea, prepar o pastă la blender din ceapă , usturoi, miere de albine, oțet de mere și lămâie și le servesc câte 10 ml la 1 litru de apă.

ALBERT: În România se aduc foarte mulți porumbei din afară. Cum percepeți acest fenomen?

PETRICĂ:Privesc cu ochi buni aceste importuri , dar doar a porumbeilor cu adevărat valoroși, nu și a pedigreelor cu care primești și un porumbel.

ALBERT: Cum vedeți evoluția columbofiliei românești în ultimii ani? Aveți anumite opinii vizavi de diferite federații sau uniuni? Ce s-ar putea îmbunătăți?

PETRICĂ: Evoluția columbofiliei din Romania este clar pe o pantă ascendentă. Din punct de vedere al federațiilor, mie mi-ar surâde ideea unirii tuturor celor trei. Cât despre îmbunătățiri, cred că ar fi bine ca federațiile să susțină columbofilii să își achiziționeze ceasuri electronice, deoarece prin acest mod se evită multe nereguli.

ALBERT: Care credeți că sunt principalele piedici pe care le întâmpină un columbofil în calea obținerii performanței ?

PETRICĂ:Principala piedică o constituie calitatea îndoielnică a porumbeilor pe care mulți columbofili începători îi achiziționează. Am un singur stat pentru începători: să opteze pentru calitate în detrimentul cantității!

ALBERT: În ce moduri vă satisface sportul columbofil? Doriți să obținți și un câștig financiar sau faceți totul de pură plăcere?

PETRICĂ:Sportul columbofil mă satisface sufletește. Emotia reîntoarcerii unui porumbel din concurs nu se compară cu nimic altceva! Pentru mine, întreaga columbofilia este pură plăcere și nu doresc niciodată ca acest frumos sport să devină afacere.

ALBERT: Care a fost cea mai frumoasă experiență de columbofil trăită de dvs. până acum?

PETRICĂ:Experiența columbofilă care m-a marcat a avut loc chiar în vara anului 2012, când la un concurs de Maraton cu lansare de la Elblag (aprox. 820 km),  l-am telefonat pe tehnicul clubului la ora 21:30 și am fost informat că nu este sosit nici un porumbel. La nici 2 minute, mi-a sosit un porumbel, seria 043549-M-2010. Această trăire nu o pot descrie în cuvinte. Am trăit o bucurie debordantă! Cireașa de pe tort a fost însă femela 133188-2011, care a venit pe întuneric total la ora 22. Acești doi porumbei mi-au adus locul 1 pe crescător la aceasta etapă, care este cea mai reușită din toată cariera mea columbofilă de pînă acum. Acest concurs a fost unul foarte dificil, deoarece porumbeii au întâlnit pe Polonia mai multe zone cu ploaie, în prima zi de concurs sosind doar 4 porumbei.

Aceste cupe sunt rodul muncii mele….marea lor majoritate fiind câștigate în anul 2012.

Pentru ale detalii despre pasiunea columbofilă și rezultatele dlui. Crețu Petru, vizitați cretupetru.wordpress.com

Editoriale
Noutăți

Către toți columbofilii, mesaj de suflet și îndemn la acțiune !

Dragi colegi și prieteni columbofili, ziua de 27 februarie 2016 poate constitui un moment determinant, punctul de cotitură pentru un viitor mai bun al Uniunii Columbofililor Profesioniști din România! Pe acea dată, la Târgoviște, vor avea loc alegeri pentru funcţiile Comitetului Director al U.C.P.R. Vă scriu acum pentru a vă...

Alegeri U.C.P.R. - Cristian Băiașoiu, un adevărat pasionat al porumbeilor și omul cu cele mai mari șanse pentru modernizarea Uniunii Columbofile!

Sâmbătă, 27 februarie 2016, la Târgoviște, se va desfășura Adunarea Generală a Uniunii Columbofililor Profesiniști din România. O veste excelentă e candidatura dlui. Cristian Băiașoiu pentru postul de președinte al uniunii! Uniunea Columbofililor Profesioniști este a doua organizație columbofilă ca număr de membri din România, iar dl. Cristian Băiașoiu, președinte...

F.R.S.C. Vest - Invitație la discuții pentru 2016 & Info taxe

Cluburile din vestul ţării afiliate la FRSC (din judeţele Bihor şi Satu Mare) și-au propus să organizeze în anul competiţional 2016 un plan de zbor comun. Duminică, 18 octombrie 2015, reprezentanții a 3 cluburi columbofile din vestul țării -C.S.C. Viitorul Satu Mare, C.S.C. Maraton Satu Mare și C.S.C. CMT Bihor...

FOTO - Festivitatea de premiere a C.C.M.T. - Sezonul 2014 (Beiuș, BH, 24 Ianuarie 2015)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania a organizat o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Au participat membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni au fost premiați cu cupe, diplome și medalii,...

C.C.M.T. Masă festivă la Pensiunea Mario (24.01.2015, Beiuș, Bihor)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania va organiza o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Evenimentul va începe la ora 17. Vor participa membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni vor fi...

Clubul Columbofil Maraton Transilvania - Obiective importante în 2015!

O bună cale înspre progres este stabilirea unor obiective-țintă. De asemenea, fiecărui scop țintă obisnuim să îi atașăm și câte un termen limită. Vă prezint și eu aici câteva din obiectivele pe care mă voi strădui să le ating în 2015,  în cadrul Clubului Maraton Transilvania, împreună cu colegii mei....
Interviuri/reportaje

Sus