Nicolae Potlog - Loc 3 Zona V Berlin Național 2011

Interviuri Text Potlog Nicolae, Ciușlea, VN

Nicolae Potlog - Loc 3 Zona V Berlin Național 2011

Interviuri Text Potlog Nicolae, Ciușlea, VN

Interviu acordat de către Potlog Nicolae -

Locul al III-lea Naţional Berlin 2011 – zona a V-a (1228,67 km)

025684-07 F. 

Ultimii doi ani (2010-2011) au însemnat pentru columbofilia vrânceană mari paşi înainte în afirmarea pe plan naţional. În plan intern, Asociaţia Columbofilă Milcovul Vrancea, şi-a ales o conducere tânără, cu spirit întreprinzător şi iniţiativă, iar în plan competiţional, destul de mulţi dintre membrii ei au obţinut rezultate frumoase, însoțite de trăiri pe care nu le vor uita mult timp de acum încolo, aduse de micuţele fiinţe pe care le îndrăgim cu toţii atât de mult.

Un astfel de columbofil este domnul Potlog Nicolae, unul dintre columbofilii vrânceni cu rezultate deosebite în ultimii ani. Atunci când am stat de vorba cu dânsul, cu câteva zile în urmă, având intenţia să scriem despre performanţele deosebite ale porumbeilor dânsului la concursul naţional cu lansare din localitatea Berlin, mi-am dat seama că, pentru domnul Potlog, pasiunea pentru micii noştri prieteni nu cunoaşte limite.

Domnul Potlog şi porumbiţa 025684-07, ocupantă a locului 3 Naţional Berlin pe zona V

Am încercat, în rândurile ce urmează, să aflăm mai multe lucruri despre pasiunea pentru porumbei a domnului Potlog şi despre performanţele acestora din ultimii ani.

Ne puteţi spune câteva cuvinte despre dumneavoastră?

Numele meu este Potlog Nicolae, am 54 de ani şi locuiesc în localitatea Ciuşlea, judeţul Vrancea. Îmi plac porumbeii, asemeni majorităţii columbofililor împătimiți, din copilărie, însă am reluat această activitate de câţiva ani. Am început să particip la concursuri în anul 2008, când am devenit membru al Asociaţiei Columbofile Vrancea. în 2005 m-am mutat la ţara, în localitatea Ciuşlea, lângă râul Siret, în apropierea oraşului Focşani, doar pentru a putea să îmi satisfac cele două mari pasiuni pe care le am : columbofilia şi pescuitul. Primul crescător de la care am achiziţionat porumbei a fost bunul meu prieten Constantin Viorel, crescător cu rezultate deosebite la nivel naţional. Tot în acel an am cumpărat 10 pui de la cunoscutul crescător tulcean Izdrea Petre. Doi ani mai târziu (2007) mi-am mai achiziţionat aproximativ 45 de pui de la Bădin Vasile din Brăila, la fel de binecunoscut şi valoros crescător, cu care intre timp mă împrietenisem. Ultimele achiziţii de porumbei le-am făcut în anul 2010, de la colegul meu de club – Moise Dinu- campion naţional în 2008 la fond şi maraton.

Cum vă concuraţi porumbeii?

Am un lot de zbor destul de numeros, însa încerc, de la un an la altul, sa reduc efectivul, în acelaşi timp crescându-i valoarea competiţională. Toţi porumbeii mei participă, indiferent că sunt tineri sau maturi, la tot planul de zbor până la prima etapă de maraton din sezon. Odată cu această etapă porumbeii tineri care au zburat cele 3-4 etape de fond nu mai sunt angajaţi. Pentru mine e esenţial ca tinerii să participe, pe cât posibil, la toate etapele de fond, în primul rând pentru a căpăta experienţă. Indiferent de prestaţia lor la zbor (dacă reuşesc să claseze sau nu) aceştia sunt păstrați pentru următorul sezon. Cât priveşte efectivul porumbeilor maturi, aceştia sunt concuraţi, fără excepţie, la restul etapelor din sezon, urmând ca cei care nu au reuşit să ţină ritmul, să fie îndepărtați.

Puii reproduşi sunt antrenaţi, de cele mai multe ori, de către mine, până la o distanţă de aproximativ 150-200 de kilometri, cu scopul de a-i pregăti şi selecţiona cât de cât pentru următorul sezon competiţional.

Aşteptările pentru anul 2011 n-au fost unele extraordinare, dat fiind faptul că am schimbat metoda de zbor clasică “la natural”, cu văduvia totală.

Deşi se anunța un sezon în care cuvântul de bază era experimentul, iată că surprizele plăcute nu m-au ocolit, porumbeii mei reuşind să obțină rezultate frumoase la concursuri importante. Rămâne ca sfârşitul sezonului să fie cel care îmi va da certitudinea unor rezultate mai bune decât în anii precedenţi sau nu ( trebuie spus faptul ca anul 2010 a fost pentru domnul Potlog unul cu rezultate bune, reuşind, dintr-un efectiv de 128 de porumbei care au luat startul la prima etapă de fond, să îndeplinească norme la categoriile mare fond, maraton, as maraton și maraton palmares cu un număr de 14 porumbei, 89 de porumbei din lotul de zbor reuşind cel puţin 1-2 clasări la etapele de fond şi maraton din planul de zbor.

Spuneţi-mi, cum s-au succedat evenimentele acelei zile de sâmbătă, când speraţi să sosească primii porumbei?

Pe data de 05.07.2011 am angajat 5 porumbei la cel mai dezbătut şi aşteptat concurs al anului, primul de o asemenea anvergură din istoria columbofiliei române – Berlin Naţional – cu lansare vineri, 8 iulie, ora 12:00. A doua zi de la lansare n-am aşteptat porumbeii tot timpul pentru că, deşi asociaţia noastră desfăşura în acea zi şi o etapă de maraton, a doua din sezon (Rozan II), unde angajasem 35 de porumbei, aceasta s-a amânat cu o zi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Aflându-mă la un grătar cu membrii familiei, gândul la cei 5 porumbei angajaţi la Berlin n-a încetat să mă preocupe o clipă. După ora 16 , mi-am aruncat o privire la ceasul electronic, cine ştie, poate vreun înaripat de-al meu şi-a găsit mai repede drumul spre casă decât tovarăşii lui de zbor. Apropiindu-mă de el, parcă distingeam că cifrele afişate pe display se schimbaseră de la ultima verificare, arătând că am un porumbel sosit. Am simţit că mi se înmoaie genunchii de emoţie. Aşa era! Reacţia pe care am avut-o i-a surprins pe cei din jur, care, văzându-mă, şi-au dat seama de schimbarea comportamentului meu. Din acel moment am uitat de ei, singura idee care îmi acaparase gândirea fiind aceea că porumbiţa mea, cu această sosire foarte bună, poate ocupa un loc pe podiumul zonei V de distanţă. Emoţiile avute m-au făcut să anunţ sorirea ei, nu la ora 16:06:28, ci aproximativ 10 minute mai târziu.

Astfel de trăiri sunt inefabile; ele compensează toată munca, sacrificiile materiale şi timpul petrecut printre ei, timp răpit de cele mai multe ori familiei. Trăirile acelei după-amiezi sunt unice. Orice columbofil visează să se bucure de ele, măcar o dată în cariera columbofilă, pentru asta sacrificând însemnate resurse materiale și sufleteşti.

Porumbița 025684-07 n-a fost singurul meu porumbel sosit de la acest concurs. A patra zi mi-a mai sosit şi masculul 351833-08, care clasează și el, însă nu în maniera spectaculoasă a colegei sale de zbor. (până la momentul publicării acestui scurt articol, domnul Potlog are sosiţi 3 porumbei din 5 angajaţi)

Ne puteţi spune câte ceva despre felul cum trataţi, recuperaţi și antrenaţi porumbeii?

Îmi îngrijesc porumbeii după cum cred de cuviinţă că se impune la un moment dat. Nu cred că fac nimic special: le fac vaccinurile și restul tratamentelor preventive la fel ca toata lumea (mi-am făcut un plan cat de cat fixat în acest sens, pentru a le putea termina la timp şi pentru ca acestea să aibă un maxim de eficienţă asupra porumbeilor), încerc să-i hrănesc cu amestecuri de seminţe cât mai bogate şi diversificate, să-i antrenez și recuperez cât mai bine. Cu alte cuvinte fac şi eu cam ceea ce fac majoritatea columbofililor, însă, diferenţa intre un crescător cu rezultate şi unul din categoria celor fără astfel de realizări, cred ca este dată de buna amenajare a crescătoriei, de calitatea porumbeilor deţinuţi și de priceperea crescătorului. Eu cred ca este esențial să le aloci zilnic măcar o jumătate de oră, stand printre ei şi încercând să ii observi cum se manifestă, dacă sunt activi sau dau semne de apatie, etc., și alte aspecte de felul acesta, care ne ajută să-i cunoaştem mai bine şi ne sunt de folos în timpul sezonului pentru a nu face greşeli ce pot duce la pierderea unor porumbei valoroşi.

Aveţi şi alţi porumbei cu rezultate deosebite în aceşti ani?

Da, deţin porumbei care mi-au adus rezultate bune la nivel naţional în ultimii doi ani, însă, cel mai important lucru cred că este mulțumirea sufletească a lucrului bine făcut, reflectat în rezultatele acestora. Astfel, în anul 2010 am reușit sa am trei porumbei care au îndeplinit norma la categoria Maraton National Palmares , aceștia - 407570-06 F, 029735-07 M şi 469141-06 M - participând şi la expoziţia naţională 2010, organizată la Piatra Neamţ. Astfel, 407570-06 F a ocupat locul 12 Naţional As Maraton Maturi 2010, iar 469141-06 M şi 029735-07 M au ocupat locurile 15 şi 16 la categoria Palmares Maraton Maturi (2009-2010).

Tot în anul 2010 am fost foarte aproape de un rezultat de excepţie pentru mine, şi anume participarea la Olimpiada organizată în Polonia, la Poznan, la categoria maraton, cu femela 025694-07, care avea un coeficient foarte bun (după calculele ulterioare ar fi ocupat locul III la categoria maraton), însă, spre ghinionul ei şi al meu, ii mai trebuiau 2,78 km pentru a îndeplini baremul minim de kilometri clasați la această categorie.

Ne puteţi spune dacă v-ați făcut planuri pentru viitor? Dacă da, ne puteți spune despre ce este vorba?

Cred că sunt o persoană ambiţioasă (aşa am fost de când mă știu). Pentru viitorul apropiat mi-am stabilit un scop precis, anume de a avea în următorii 2 ani un porumbel în primii 10 la nivel naţional, la categoria maraton. Sunt sigur că acest lucru este realizabil; condiţiile bune, porumbeii de calitate, şi nu în ultimul rând multă muncă şi pasiune, fac posibil orice, infinit mai mult decât mi-am propus eu în acest moment. Cred că aceste lucruri, intr-o combinaţie optimă, constituie cheia succesului în acest sport.

Cei ce vor să facă performantă în acest sport trebuie să se ghideze în tot ceea ce fac după aceste principii, indiferent că sunt începători sau columbofili cu vechime, dar care n-au reușit să se evidenţieze până acum.

Interviu realizat de către Băruş Dumitru

Interviu acordat de către Potlog Nicolae -

Locul al III-lea Naţional Berlin 2011 – zona a V-a (1228,67 km)

025684-07 F. 

Ultimii doi ani (2010-2011) au însemnat pentru columbofilia vrânceană mari paşi înainte în afirmarea pe plan naţional. În plan intern, Asociaţia Columbofilă Milcovul Vrancea, şi-a ales o conducere tânără, cu spirit întreprinzător şi iniţiativă, iar în plan competiţional, destul de mulţi dintre membrii ei au obţinut rezultate frumoase, însoțite de trăiri pe care nu le vor uita mult timp de acum încolo, aduse de micuţele fiinţe pe care le îndrăgim cu toţii atât de mult.

Un astfel de columbofil este domnul Potlog Nicolae, unul dintre columbofilii vrânceni cu rezultate deosebite în ultimii ani. Atunci când am stat de vorba cu dânsul, cu câteva zile în urmă, având intenţia să scriem despre performanţele deosebite ale porumbeilor dânsului la concursul naţional cu lansare din localitatea Berlin, mi-am dat seama că, pentru domnul Potlog, pasiunea pentru micii noştri prieteni nu cunoaşte limite.

Domnul Potlog şi porumbiţa 025684-07, ocupantă a locului 3 Naţional Berlin pe zona V

Am încercat, în rândurile ce urmează, să aflăm mai multe lucruri despre pasiunea pentru porumbei a domnului Potlog şi despre performanţele acestora din ultimii ani.

Ne puteţi spune câteva cuvinte despre dumneavoastră?

Numele meu este Potlog Nicolae, am 54 de ani şi locuiesc în localitatea Ciuşlea, judeţul Vrancea. Îmi plac porumbeii, asemeni majorităţii columbofililor împătimiți, din copilărie, însă am reluat această activitate de câţiva ani. Am început să particip la concursuri în anul 2008, când am devenit membru al Asociaţiei Columbofile Vrancea. în 2005 m-am mutat la ţara, în localitatea Ciuşlea, lângă râul Siret, în apropierea oraşului Focşani, doar pentru a putea să îmi satisfac cele două mari pasiuni pe care le am : columbofilia şi pescuitul. Primul crescător de la care am achiziţionat porumbei a fost bunul meu prieten Constantin Viorel, crescător cu rezultate deosebite la nivel naţional. Tot în acel an am cumpărat 10 pui de la cunoscutul crescător tulcean Izdrea Petre. Doi ani mai târziu (2007) mi-am mai achiziţionat aproximativ 45 de pui de la Bădin Vasile din Brăila, la fel de binecunoscut şi valoros crescător, cu care intre timp mă împrietenisem. Ultimele achiziţii de porumbei le-am făcut în anul 2010, de la colegul meu de club – Moise Dinu- campion naţional în 2008 la fond şi maraton.

Cum vă concuraţi porumbeii?

Am un lot de zbor destul de numeros, însa încerc, de la un an la altul, sa reduc efectivul, în acelaşi timp crescându-i valoarea competiţională. Toţi porumbeii mei participă, indiferent că sunt tineri sau maturi, la tot planul de zbor până la prima etapă de maraton din sezon. Odată cu această etapă porumbeii tineri care au zburat cele 3-4 etape de fond nu mai sunt angajaţi. Pentru mine e esenţial ca tinerii să participe, pe cât posibil, la toate etapele de fond, în primul rând pentru a căpăta experienţă. Indiferent de prestaţia lor la zbor (dacă reuşesc să claseze sau nu) aceştia sunt păstrați pentru următorul sezon. Cât priveşte efectivul porumbeilor maturi, aceştia sunt concuraţi, fără excepţie, la restul etapelor din sezon, urmând ca cei care nu au reuşit să ţină ritmul, să fie îndepărtați.

Puii reproduşi sunt antrenaţi, de cele mai multe ori, de către mine, până la o distanţă de aproximativ 150-200 de kilometri, cu scopul de a-i pregăti şi selecţiona cât de cât pentru următorul sezon competiţional.

Aşteptările pentru anul 2011 n-au fost unele extraordinare, dat fiind faptul că am schimbat metoda de zbor clasică “la natural”, cu văduvia totală.

Deşi se anunța un sezon în care cuvântul de bază era experimentul, iată că surprizele plăcute nu m-au ocolit, porumbeii mei reuşind să obțină rezultate frumoase la concursuri importante. Rămâne ca sfârşitul sezonului să fie cel care îmi va da certitudinea unor rezultate mai bune decât în anii precedenţi sau nu ( trebuie spus faptul ca anul 2010 a fost pentru domnul Potlog unul cu rezultate bune, reuşind, dintr-un efectiv de 128 de porumbei care au luat startul la prima etapă de fond, să îndeplinească norme la categoriile mare fond, maraton, as maraton și maraton palmares cu un număr de 14 porumbei, 89 de porumbei din lotul de zbor reuşind cel puţin 1-2 clasări la etapele de fond şi maraton din planul de zbor.

Spuneţi-mi, cum s-au succedat evenimentele acelei zile de sâmbătă, când speraţi să sosească primii porumbei?

Pe data de 05.07.2011 am angajat 5 porumbei la cel mai dezbătut şi aşteptat concurs al anului, primul de o asemenea anvergură din istoria columbofiliei române – Berlin Naţional – cu lansare vineri, 8 iulie, ora 12:00. A doua zi de la lansare n-am aşteptat porumbeii tot timpul pentru că, deşi asociaţia noastră desfăşura în acea zi şi o etapă de maraton, a doua din sezon (Rozan II), unde angajasem 35 de porumbei, aceasta s-a amânat cu o zi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Aflându-mă la un grătar cu membrii familiei, gândul la cei 5 porumbei angajaţi la Berlin n-a încetat să mă preocupe o clipă. După ora 16 , mi-am aruncat o privire la ceasul electronic, cine ştie, poate vreun înaripat de-al meu şi-a găsit mai repede drumul spre casă decât tovarăşii lui de zbor. Apropiindu-mă de el, parcă distingeam că cifrele afişate pe display se schimbaseră de la ultima verificare, arătând că am un porumbel sosit. Am simţit că mi se înmoaie genunchii de emoţie. Aşa era! Reacţia pe care am avut-o i-a surprins pe cei din jur, care, văzându-mă, şi-au dat seama de schimbarea comportamentului meu. Din acel moment am uitat de ei, singura idee care îmi acaparase gândirea fiind aceea că porumbiţa mea, cu această sosire foarte bună, poate ocupa un loc pe podiumul zonei V de distanţă. Emoţiile avute m-au făcut să anunţ sorirea ei, nu la ora 16:06:28, ci aproximativ 10 minute mai târziu.

Astfel de trăiri sunt inefabile; ele compensează toată munca, sacrificiile materiale şi timpul petrecut printre ei, timp răpit de cele mai multe ori familiei. Trăirile acelei după-amiezi sunt unice. Orice columbofil visează să se bucure de ele, măcar o dată în cariera columbofilă, pentru asta sacrificând însemnate resurse materiale și sufleteşti.

Porumbița 025684-07 n-a fost singurul meu porumbel sosit de la acest concurs. A patra zi mi-a mai sosit şi masculul 351833-08, care clasează și el, însă nu în maniera spectaculoasă a colegei sale de zbor. (până la momentul publicării acestui scurt articol, domnul Potlog are sosiţi 3 porumbei din 5 angajaţi)

Ne puteţi spune câte ceva despre felul cum trataţi, recuperaţi și antrenaţi porumbeii?

Îmi îngrijesc porumbeii după cum cred de cuviinţă că se impune la un moment dat. Nu cred că fac nimic special: le fac vaccinurile și restul tratamentelor preventive la fel ca toata lumea (mi-am făcut un plan cat de cat fixat în acest sens, pentru a le putea termina la timp şi pentru ca acestea să aibă un maxim de eficienţă asupra porumbeilor), încerc să-i hrănesc cu amestecuri de seminţe cât mai bogate şi diversificate, să-i antrenez și recuperez cât mai bine. Cu alte cuvinte fac şi eu cam ceea ce fac majoritatea columbofililor, însă, diferenţa intre un crescător cu rezultate şi unul din categoria celor fără astfel de realizări, cred ca este dată de buna amenajare a crescătoriei, de calitatea porumbeilor deţinuţi și de priceperea crescătorului. Eu cred ca este esențial să le aloci zilnic măcar o jumătate de oră, stand printre ei şi încercând să ii observi cum se manifestă, dacă sunt activi sau dau semne de apatie, etc., și alte aspecte de felul acesta, care ne ajută să-i cunoaştem mai bine şi ne sunt de folos în timpul sezonului pentru a nu face greşeli ce pot duce la pierderea unor porumbei valoroşi.

Aveţi şi alţi porumbei cu rezultate deosebite în aceşti ani?

Da, deţin porumbei care mi-au adus rezultate bune la nivel naţional în ultimii doi ani, însă, cel mai important lucru cred că este mulțumirea sufletească a lucrului bine făcut, reflectat în rezultatele acestora. Astfel, în anul 2010 am reușit sa am trei porumbei care au îndeplinit norma la categoria Maraton National Palmares , aceștia - 407570-06 F, 029735-07 M şi 469141-06 M - participând şi la expoziţia naţională 2010, organizată la Piatra Neamţ. Astfel, 407570-06 F a ocupat locul 12 Naţional As Maraton Maturi 2010, iar 469141-06 M şi 029735-07 M au ocupat locurile 15 şi 16 la categoria Palmares Maraton Maturi (2009-2010).

Tot în anul 2010 am fost foarte aproape de un rezultat de excepţie pentru mine, şi anume participarea la Olimpiada organizată în Polonia, la Poznan, la categoria maraton, cu femela 025694-07, care avea un coeficient foarte bun (după calculele ulterioare ar fi ocupat locul III la categoria maraton), însă, spre ghinionul ei şi al meu, ii mai trebuiau 2,78 km pentru a îndeplini baremul minim de kilometri clasați la această categorie.

Ne puteţi spune dacă v-ați făcut planuri pentru viitor? Dacă da, ne puteți spune despre ce este vorba?

Cred că sunt o persoană ambiţioasă (aşa am fost de când mă știu). Pentru viitorul apropiat mi-am stabilit un scop precis, anume de a avea în următorii 2 ani un porumbel în primii 10 la nivel naţional, la categoria maraton. Sunt sigur că acest lucru este realizabil; condiţiile bune, porumbeii de calitate, şi nu în ultimul rând multă muncă şi pasiune, fac posibil orice, infinit mai mult decât mi-am propus eu în acest moment. Cred că aceste lucruri, intr-o combinaţie optimă, constituie cheia succesului în acest sport.

Cei ce vor să facă performantă în acest sport trebuie să se ghideze în tot ceea ce fac după aceste principii, indiferent că sunt începători sau columbofili cu vechime, dar care n-au reușit să se evidenţieze până acum.

Interviu realizat de către Băruş Dumitru

Editoriale
Noutăți

Către toți columbofilii, mesaj de suflet și îndemn la acțiune !

Dragi colegi și prieteni columbofili, ziua de 27 februarie 2016 poate constitui un moment determinant, punctul de cotitură pentru un viitor mai bun al Uniunii Columbofililor Profesioniști din România! Pe acea dată, la Târgoviște, vor avea loc alegeri pentru funcţiile Comitetului Director al U.C.P.R. Vă scriu acum pentru a vă...

Alegeri U.C.P.R. - Cristian Băiașoiu, un adevărat pasionat al porumbeilor și omul cu cele mai mari șanse pentru modernizarea Uniunii Columbofile!

Sâmbătă, 27 februarie 2016, la Târgoviște, se va desfășura Adunarea Generală a Uniunii Columbofililor Profesiniști din România. O veste excelentă e candidatura dlui. Cristian Băiașoiu pentru postul de președinte al uniunii! Uniunea Columbofililor Profesioniști este a doua organizație columbofilă ca număr de membri din România, iar dl. Cristian Băiașoiu, președinte...

F.R.S.C. Vest - Invitație la discuții pentru 2016 & Info taxe

Cluburile din vestul ţării afiliate la FRSC (din judeţele Bihor şi Satu Mare) și-au propus să organizeze în anul competiţional 2016 un plan de zbor comun. Duminică, 18 octombrie 2015, reprezentanții a 3 cluburi columbofile din vestul țării -C.S.C. Viitorul Satu Mare, C.S.C. Maraton Satu Mare și C.S.C. CMT Bihor...

FOTO - Festivitatea de premiere a C.C.M.T. - Sezonul 2014 (Beiuș, BH, 24 Ianuarie 2015)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania a organizat o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Au participat membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni au fost premiați cu cupe, diplome și medalii,...

C.C.M.T. Masă festivă la Pensiunea Mario (24.01.2015, Beiuș, Bihor)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania va organiza o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Evenimentul va începe la ora 17. Vor participa membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni vor fi...

Clubul Columbofil Maraton Transilvania - Obiective importante în 2015!

O bună cale înspre progres este stabilirea unor obiective-țintă. De asemenea, fiecărui scop țintă obisnuim să îi atașăm și câte un termen limită. Vă prezint și eu aici câteva din obiectivele pe care mă voi strădui să le ating în 2015,  în cadrul Clubului Maraton Transilvania, împreună cu colegii mei....
Interviuri/reportaje

Sus