Discuții pentru unificarea columbofiliei bucureștene & DEZVĂLUIRI din FCPR!

Florea Sorin, București

Discuții pentru unificarea columbofiliei bucureștene & DEZVĂLUIRI din FCPR!

Florea Sorin, București

Joi, 24 octombrie, la initiativa dlui Florea Sorin, a avut loc o noua intalnire columbofila cu subiect principal unificarea Bucurestiului. Este a doua intalnire de acest gen  din aceasta toamna. Ca si data trecuta, intalnirea a avut loc in cafeneaua dlui Sorin, la invitatia dansului raspunzand pozitiv urmatorii columbofili: Dinca Valentin, Sandu Catalin, Folostina C-tin, Tudor Iulian, Puf Ilie, Giulescu Stefan, Tipeanu Gabriel, Petrica Cocos, Liviu Parvulescu si subsemnatul, Dinu Mihai.

Cel care a deschis oficial aceasta intalnire a fost gazda noastra, dl Florea Sorin, care a facut o ampla radiografie a sportului columbofil romanesc actual, din toate punctele de vedere, urmarind si scotand in evidenta o multitudine de aspecte care lipsesc sau au fost marginalizate voit in acest sport: Fair-play, relatiile interumane, valorile morale adevarate, cerand tuturor celor prezenti la intalnire buna credinta in realizarea acestui proiect extrem de important pentru sportul columbofil bucurestean si nu numai. A subliniat sincopele care exista la nivelul acestui sport si a sustinut cu tarie faptul ca aceasta schimbare in bine trebuie sa porneasca de la columbofilul de rand, deoarece doar impreuna putem da acel sens pozitiv de competitie in anii ce vor urma .

A remarcat cu regret absenta nemotivata a dlui Gyany Antonescu – presedintele Gyosport, dl Dinca avand o reactie imediata la aceasta afirmatie spunad ca, daca dl Antonescu nu este convins de importanta acestei actiuni, nu trebuie sa participe, intrucat prezenta nu este obligatorie si mai mult decat atat poate exista un impediment in ceea ce priveste situarea sediului Asociatiei pe care o pastoreste in Judetul Ilfov, drept pentru care este bine sa ne continuam proiectul chiar si in aceste conditii.

In continuare, dl Sorin i-a informat pe toti cei prezenti si despre faptul ca mare parte dintre columbofilii care fac parte din structurile FCPR Bucuresti si-au anuntat disponibilitatea de a-l sustine in acest demers. Dl Sorin a vorbit direct si concis catre invitatii sai, aceasta fiind cu siguranta prima ocazie cand cei prezenti au inteles adevarata natura umana si caracterul  dlui Sorin, aceasta natura umana curata, determinadnu-i pe acestia sa aiba incredere 100 % in dansul si sa puna umarul la acest proiect major, acela de unificare sportiva a Bucurestiului .

In acest moment, dl Puf Ilie a intervenit aducand problema cotizatiilor, care conform siteului FCPR trebuiesc depuse de urgenta pana la data de 25 octombrie, dar si necesitatea stabilirii unei strategii de lucru pentru Bucuresti, in perspectiva alegerilor de la sfarsitul lunii noiembrie.

Legat de afirmatia dlui Puf privind cotizatiile, dl Dinca a intervenit, bine intentionat si mai ales exemplar documentat ca intotdeauna, remarcand cu mare regret faptul ca atat in trecut, cat si  in prezent, columbofilul roman traieste intr-o jenanta dezinformare, in sprijinul acestor informatii inmanandu-i dlui Cocos aflat in stanga sa un document spre citire, mai exact contractul de afiliere al Asociatiei Crescatorilor de Porumbei din Bucuresti la Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania contract asumat de Parvulescu Liviu, nedatat si neinregistrat atat la nivelul asociatiei columbofile Bucuresti cat si la nivelul FCPR-ului, desi acest contract a fost depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti , pentru pronuntarea unei sentinte. Dl Cocos a citit punctul numarul 6 al contractului, in care scrie foarte clar ca “plata se va efectua anticipat pana la data de 31 decembrie a fiecarui an in lei ” Partea VI , punctul 6.3 !!

De unde atunci toata aceasta graba anuala, dragi columbofili, de colectare a cotizatiilor chiar inainte de expozitia nationala? Cum sa vedem aceasta “scapare” : ca pe o lipsa crasa de respect fata de columbofilul de rand, scapare sau prostie ??

Prevederea inserata in contract ca obligatie a Asociatiei columbofile afiliata de a cunoaste si respecta statutul FCPR era necesara si pentru FCPR la Cap. V, “Drepturi si obligatiile FCPR pct.5.2. Daca ar fi fost aceasta obligatie de a cunoaste statutul, liderii care compun Comitetul Director al FCPR ar fi stiut ca nu se mai uziteaza sintagma COTIZATIE, CI COTA DE PARTICIPARE, aceasta find APROBATA numai de ADUNAREA GENERALA, adica de noi, cei care, formam impreuna marea masa columbofila !!

Despre imperfectiunile, sincopele, lipsa de coerenta si corelare existente la nivelul Statutului FCPR si nu numai, vom discuta intr-o alta intalnire speciala.( n.a detalii ample privind aceste aspecte , regasim in interviul acordat de catre dl Dinca Vali, lui Laurentiu Fulga).

Atat dl Puf Ilie cat si dl Parvulescu Liviu, reprezentantii Asociatiei amintite, au recunoscut ca nu au avut cunostinta pana acum de acest aspect si retoric ne intrebam cat de informati sunt cei peste 200 columbofili care compun Organizatia columbofila mentionata, daca liderii acestora se afla in situatia expusa.

In continuare dl Dinca a facut referire succint la de-a doua problema pusa in discutie de catre dl Puf , si anume alegerile FCPR , si de aceasta data dl Dinca facand referire la acelasi contract mai sus mentionat , dar de aceasta data rugandu-l pe dl Cocos sa ne citeasca punctul 4.2 , litera F , unde se precizeaza urmatoarele : “fiecare asociatie judeteana trebuie sa convoace anual adunari generale ordinare , si o data la 4 ani premergator Conferintei Nationale a FCPR , adunari generale de alegeri ” !

De aici tragem concluzia simpla ca mandatul unui presedinte este de 4 ani, si daca in continuare mergem pe o matematica elementara, rezulta ca alegerile trecute au avut loc in 2009, iar cele dinaintea lor in 2005, etc.,etc. Dar daca tinem cont de faptul ca, juridic , FCPR -ul actual a luat nastere in mai 2007 si conform statutului FCPR un mandat de presedinte se intinde pe 4 ani , avem din nou o formula extrem de simpla:

2007 + 4 ani = 2011 + 4 ani = 2015 +4 ani = 2019 etc .

Analazind cele discutate pana acum , putem trage usor concluzia ca la nivelul columbofiliei din Romania in ansamblu exista o crasa dezordine si mai ales o lipsa totala de respect din partea conducerii actuale fata de: acte normative , statutul federatiei etc. Aceasta dezordine a rezultat din modul gresit (voit de cele mai multe ori) prin care s-a inteles sa se opereze cu documente oficiale .

Un alt exemplu de sfidare a columbofililor de rand, il reprezinta afilierea la FCPR a Asociatiei Danubius Braila, cerere neinregistrata, nedatata, situatie intalnita si la nivelul contractului aferent (o copie a documentului este prezentata mai jos).

Documente Danubius Braila

Cererea de afiliere la FCPR a Asociatiei Danubius Braila este inregistrata la intrare cu nr 19 pe data de 23.11.2010 , in contextul in care trimiterea prin fax s-a realizat pe data de 14.11.2011 !!

Decizia de afiliere a Asociațiilor la FCPR - Hotararea nr 1, 16-12-2011

Din punctul de vedere al dlui Dinca cea mai mare ingrijorare o reprezinta Hotararea nr 1 din 16.11 .2012, care se refera la Conferinta Nationala ca forma suprema de conducere a federatiei.

Oare in 2011 la nivelul FCPR-ului au fost incasate doar 66 de cotizatii ?? 65 mai exact, daca luam in considerare trecerea in nefiinta a regretatului Gatajescu senior ….sau 7000?? 

Coreland datele din aceasta hotarare,  rezulta faptul ca doar 39 de asociatii au fost luate in considerare ca fiind afiliate la FCPR, desi in statutul Federatiei sunt mentionate un numar de 44 de asociatii. Una dintre asociatiile care nu apar in hotararea mai sus mentionata este Asociatia Crescatorilor de Porumbei din Dambovita, asociatie cu care AS Bucuresti a fost fortata de imprejurari sa zboare impreuna, conform spuselor dlui Dinca si aceasta numai din dorinta AS Bucuresti de a concura in conditii corecte si echitabile de traseu.

Este inadmisibil si nedemn ca in columbofilie sa se petreaca asemenea acte regretabile! Celelalte date de o mare gravitate, vor face subiectul unor discutii ulterioare , aceste intalniri in vederea unificarii Bucurestiului urmand a avea loc saptamanal.

Ratarea unei Olimpiade de catre echipa condusa de Marius Tunduc!

In contextul celor discutate pana acum, a intervenit si dl Sandu Catalin, care a adus in discutie cel mai negru episod al carierei sale columbofile de pana acum si anume ratarea unei Olimpiade!!

Sa ne aducem aminte situatia penibila in care a fost pusa Romania in momentul in care lotul olimpic al Romaniei, in frunte cu Marius Tunduc, nu a ajuns la timp pentru a prezenta porumbeii in cadrul Olimpiadei columbofile de la Dortmund, Germania 2009.

Ca acest lucru s-a intamplat din cauza unei betii de pomina petrecuta cu doar o noapte inainte in drum spre Germania sau ca au preferat acest lucru stiut fiind in tara faptul ca in acel lot exista si un porumbel cu fise false, nu vom stii cu siguranta niciodata .

Ceea ce stim este ca acesti indivizi fara coloana vertebrala pot fi acuzati in acest moment cel putin de rea intentie .

Columbofilia romaneasca a ratat un loc 1 Olimpic!

Dl Sandu Catalin ne-a povestit clipele de mare dezamagire prin care a trecut si ne-a adus aminte si de un episod recent , cand dl Florin Suson a ratat locul 1 la Olimpiada categoria maraton (Nitra, Slovacia, 2013), datorita aceleiasi incompetente majore aratata de CNS in frunte cu Marius Tunduc.

Vorbim de cazuri concrete, triste, cazuri care cu siguranta sunt infinit mai multe . Lumea prefera sa taca, din pacate, acel sentiment de libertate si de liber arbitru disparand definitiv din constiinta columbofililor romani.

Dl Dinca a intervenit si a spus ca acest subiect va fi dezbatut amplu intr-o discutie ulterioara.

Dl Dinca renunta la candidatura pentru presidentie in favoarea dlui. Florea

Din nou dl Puf a intervenit si l-a intrebat pe dl Dinca daca este adevarata participarea dansului pentru functia de presedinte al FCPR si daca vede o colaborare constructiva intre dansul si dl Florea Sorin.

Dl Dinca ne-a amintit ca a anuntat ca va candida pe orice post pe care candideaza dl Tunduc dar ca, in acest moment cunoscandu-l mai bine pe dl Sorin si realizand ca este o persoana de forta, cu viziuni clare despre viata si columbofilie, a decis pe loc ca este dispus la o colaborare cu dl Sorin, ca renunta la ideea de a candida pentru postul de presedinte al FCPR, orientandu-se pentru o alta functie, ca  de exemplu vicepresedinte, tocmai pentru a-i fi aproape si a-l consilia atunci cand este nevoie .

Galerie Foto

In curand, noi dezvaluiri ale dlui. Dinca

L-am abordat pe dl Dinca si l-am intrebat daca este de acord sa imi acorde un interviu mai amplu privind problemele actuale ale columbofiliei romane, iar dansul mi-a raspuns afirmativ, amintindu-mi ca deja i-a acordat un interviu colegului meu Fulga Laurentiu (interviu care a si fost publicat), dar ca este dispus sa imi acorde un alt interviu pe tema:

”Este FCPR continuatoarea de drept a fostei UFCR - contextul juridic in care s-a facut aceasta trecere , dar si contextul in care a luat nastere actuala FCPR?”

Pe langa acestea, dl Dinca mi-a garantat ca vom vorbi despre articolul 1, punctul 5, din statutul federatiei, in care UFCR aflata in moarta cerebrala in 2011, “preda stafeta afilierii la FCI ”, actualului FCPR, precum si alte aspecte de mare interes.

Aceasta deoarece toti columbofilii din Romania, indiferent de organizatia din care fac parte, sa cunoasca in mod corect evolutia din punct de vedere istoric , dar si din punct de vedere legislativ si moral .

dr. Mihai Dinu, pigeons.ro

Joi, 24 octombrie, la initiativa dlui Florea Sorin, a avut loc o noua intalnire columbofila cu subiect principal unificarea Bucurestiului. Este a doua intalnire de acest gen  din aceasta toamna. Ca si data trecuta, intalnirea a avut loc in cafeneaua dlui Sorin, la invitatia dansului raspunzand pozitiv urmatorii columbofili: Dinca Valentin, Sandu Catalin, Folostina C-tin, Tudor Iulian, Puf Ilie, Giulescu Stefan, Tipeanu Gabriel, Petrica Cocos, Liviu Parvulescu si subsemnatul, Dinu Mihai.

Cel care a deschis oficial aceasta intalnire a fost gazda noastra, dl Florea Sorin, care a facut o ampla radiografie a sportului columbofil romanesc actual, din toate punctele de vedere, urmarind si scotand in evidenta o multitudine de aspecte care lipsesc sau au fost marginalizate voit in acest sport: Fair-play, relatiile interumane, valorile morale adevarate, cerand tuturor celor prezenti la intalnire buna credinta in realizarea acestui proiect extrem de important pentru sportul columbofil bucurestean si nu numai. A subliniat sincopele care exista la nivelul acestui sport si a sustinut cu tarie faptul ca aceasta schimbare in bine trebuie sa porneasca de la columbofilul de rand, deoarece doar impreuna putem da acel sens pozitiv de competitie in anii ce vor urma .

A remarcat cu regret absenta nemotivata a dlui Gyany Antonescu – presedintele Gyosport, dl Dinca avand o reactie imediata la aceasta afirmatie spunad ca, daca dl Antonescu nu este convins de importanta acestei actiuni, nu trebuie sa participe, intrucat prezenta nu este obligatorie si mai mult decat atat poate exista un impediment in ceea ce priveste situarea sediului Asociatiei pe care o pastoreste in Judetul Ilfov, drept pentru care este bine sa ne continuam proiectul chiar si in aceste conditii.

In continuare, dl Sorin i-a informat pe toti cei prezenti si despre faptul ca mare parte dintre columbofilii care fac parte din structurile FCPR Bucuresti si-au anuntat disponibilitatea de a-l sustine in acest demers. Dl Sorin a vorbit direct si concis catre invitatii sai, aceasta fiind cu siguranta prima ocazie cand cei prezenti au inteles adevarata natura umana si caracterul  dlui Sorin, aceasta natura umana curata, determinadnu-i pe acestia sa aiba incredere 100 % in dansul si sa puna umarul la acest proiect major, acela de unificare sportiva a Bucurestiului .

In acest moment, dl Puf Ilie a intervenit aducand problema cotizatiilor, care conform siteului FCPR trebuiesc depuse de urgenta pana la data de 25 octombrie, dar si necesitatea stabilirii unei strategii de lucru pentru Bucuresti, in perspectiva alegerilor de la sfarsitul lunii noiembrie.

Legat de afirmatia dlui Puf privind cotizatiile, dl Dinca a intervenit, bine intentionat si mai ales exemplar documentat ca intotdeauna, remarcand cu mare regret faptul ca atat in trecut, cat si  in prezent, columbofilul roman traieste intr-o jenanta dezinformare, in sprijinul acestor informatii inmanandu-i dlui Cocos aflat in stanga sa un document spre citire, mai exact contractul de afiliere al Asociatiei Crescatorilor de Porumbei din Bucuresti la Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania contract asumat de Parvulescu Liviu, nedatat si neinregistrat atat la nivelul asociatiei columbofile Bucuresti cat si la nivelul FCPR-ului, desi acest contract a fost depus la Tribunalul Municipiului Bucuresti , pentru pronuntarea unei sentinte. Dl Cocos a citit punctul numarul 6 al contractului, in care scrie foarte clar ca “plata se va efectua anticipat pana la data de 31 decembrie a fiecarui an in lei ” Partea VI , punctul 6.3 !!

De unde atunci toata aceasta graba anuala, dragi columbofili, de colectare a cotizatiilor chiar inainte de expozitia nationala? Cum sa vedem aceasta “scapare” : ca pe o lipsa crasa de respect fata de columbofilul de rand, scapare sau prostie ??

Prevederea inserata in contract ca obligatie a Asociatiei columbofile afiliata de a cunoaste si respecta statutul FCPR era necesara si pentru FCPR la Cap. V, “Drepturi si obligatiile FCPR pct.5.2. Daca ar fi fost aceasta obligatie de a cunoaste statutul, liderii care compun Comitetul Director al FCPR ar fi stiut ca nu se mai uziteaza sintagma COTIZATIE, CI COTA DE PARTICIPARE, aceasta find APROBATA numai de ADUNAREA GENERALA, adica de noi, cei care, formam impreuna marea masa columbofila !!

Despre imperfectiunile, sincopele, lipsa de coerenta si corelare existente la nivelul Statutului FCPR si nu numai, vom discuta intr-o alta intalnire speciala.( n.a detalii ample privind aceste aspecte , regasim in interviul acordat de catre dl Dinca Vali, lui Laurentiu Fulga).

Atat dl Puf Ilie cat si dl Parvulescu Liviu, reprezentantii Asociatiei amintite, au recunoscut ca nu au avut cunostinta pana acum de acest aspect si retoric ne intrebam cat de informati sunt cei peste 200 columbofili care compun Organizatia columbofila mentionata, daca liderii acestora se afla in situatia expusa.

In continuare dl Dinca a facut referire succint la de-a doua problema pusa in discutie de catre dl Puf , si anume alegerile FCPR , si de aceasta data dl Dinca facand referire la acelasi contract mai sus mentionat , dar de aceasta data rugandu-l pe dl Cocos sa ne citeasca punctul 4.2 , litera F , unde se precizeaza urmatoarele : “fiecare asociatie judeteana trebuie sa convoace anual adunari generale ordinare , si o data la 4 ani premergator Conferintei Nationale a FCPR , adunari generale de alegeri ” !

De aici tragem concluzia simpla ca mandatul unui presedinte este de 4 ani, si daca in continuare mergem pe o matematica elementara, rezulta ca alegerile trecute au avut loc in 2009, iar cele dinaintea lor in 2005, etc.,etc. Dar daca tinem cont de faptul ca, juridic , FCPR -ul actual a luat nastere in mai 2007 si conform statutului FCPR un mandat de presedinte se intinde pe 4 ani , avem din nou o formula extrem de simpla:

2007 + 4 ani = 2011 + 4 ani = 2015 +4 ani = 2019 etc .

Analazind cele discutate pana acum , putem trage usor concluzia ca la nivelul columbofiliei din Romania in ansamblu exista o crasa dezordine si mai ales o lipsa totala de respect din partea conducerii actuale fata de: acte normative , statutul federatiei etc. Aceasta dezordine a rezultat din modul gresit (voit de cele mai multe ori) prin care s-a inteles sa se opereze cu documente oficiale .

Un alt exemplu de sfidare a columbofililor de rand, il reprezinta afilierea la FCPR a Asociatiei Danubius Braila, cerere neinregistrata, nedatata, situatie intalnita si la nivelul contractului aferent (o copie a documentului este prezentata mai jos).

Documente Danubius Braila

Cererea de afiliere la FCPR a Asociatiei Danubius Braila este inregistrata la intrare cu nr 19 pe data de 23.11.2010 , in contextul in care trimiterea prin fax s-a realizat pe data de 14.11.2011 !!

Decizia de afiliere a Asociațiilor la FCPR - Hotararea nr 1, 16-12-2011

Din punctul de vedere al dlui Dinca cea mai mare ingrijorare o reprezinta Hotararea nr 1 din 16.11 .2012, care se refera la Conferinta Nationala ca forma suprema de conducere a federatiei.

Oare in 2011 la nivelul FCPR-ului au fost incasate doar 66 de cotizatii ?? 65 mai exact, daca luam in considerare trecerea in nefiinta a regretatului Gatajescu senior ….sau 7000?? 

Coreland datele din aceasta hotarare,  rezulta faptul ca doar 39 de asociatii au fost luate in considerare ca fiind afiliate la FCPR, desi in statutul Federatiei sunt mentionate un numar de 44 de asociatii. Una dintre asociatiile care nu apar in hotararea mai sus mentionata este Asociatia Crescatorilor de Porumbei din Dambovita, asociatie cu care AS Bucuresti a fost fortata de imprejurari sa zboare impreuna, conform spuselor dlui Dinca si aceasta numai din dorinta AS Bucuresti de a concura in conditii corecte si echitabile de traseu.

Este inadmisibil si nedemn ca in columbofilie sa se petreaca asemenea acte regretabile! Celelalte date de o mare gravitate, vor face subiectul unor discutii ulterioare , aceste intalniri in vederea unificarii Bucurestiului urmand a avea loc saptamanal.

Ratarea unei Olimpiade de catre echipa condusa de Marius Tunduc!

In contextul celor discutate pana acum, a intervenit si dl Sandu Catalin, care a adus in discutie cel mai negru episod al carierei sale columbofile de pana acum si anume ratarea unei Olimpiade!!

Sa ne aducem aminte situatia penibila in care a fost pusa Romania in momentul in care lotul olimpic al Romaniei, in frunte cu Marius Tunduc, nu a ajuns la timp pentru a prezenta porumbeii in cadrul Olimpiadei columbofile de la Dortmund, Germania 2009.

Ca acest lucru s-a intamplat din cauza unei betii de pomina petrecuta cu doar o noapte inainte in drum spre Germania sau ca au preferat acest lucru stiut fiind in tara faptul ca in acel lot exista si un porumbel cu fise false, nu vom stii cu siguranta niciodata .

Ceea ce stim este ca acesti indivizi fara coloana vertebrala pot fi acuzati in acest moment cel putin de rea intentie .

Columbofilia romaneasca a ratat un loc 1 Olimpic!

Dl Sandu Catalin ne-a povestit clipele de mare dezamagire prin care a trecut si ne-a adus aminte si de un episod recent , cand dl Florin Suson a ratat locul 1 la Olimpiada categoria maraton (Nitra, Slovacia, 2013), datorita aceleiasi incompetente majore aratata de CNS in frunte cu Marius Tunduc.

Vorbim de cazuri concrete, triste, cazuri care cu siguranta sunt infinit mai multe . Lumea prefera sa taca, din pacate, acel sentiment de libertate si de liber arbitru disparand definitiv din constiinta columbofililor romani.

Dl Dinca a intervenit si a spus ca acest subiect va fi dezbatut amplu intr-o discutie ulterioara.

Dl Dinca renunta la candidatura pentru presidentie in favoarea dlui. Florea

Din nou dl Puf a intervenit si l-a intrebat pe dl Dinca daca este adevarata participarea dansului pentru functia de presedinte al FCPR si daca vede o colaborare constructiva intre dansul si dl Florea Sorin.

Dl Dinca ne-a amintit ca a anuntat ca va candida pe orice post pe care candideaza dl Tunduc dar ca, in acest moment cunoscandu-l mai bine pe dl Sorin si realizand ca este o persoana de forta, cu viziuni clare despre viata si columbofilie, a decis pe loc ca este dispus la o colaborare cu dl Sorin, ca renunta la ideea de a candida pentru postul de presedinte al FCPR, orientandu-se pentru o alta functie, ca  de exemplu vicepresedinte, tocmai pentru a-i fi aproape si a-l consilia atunci cand este nevoie .

Galerie Foto

In curand, noi dezvaluiri ale dlui. Dinca

L-am abordat pe dl Dinca si l-am intrebat daca este de acord sa imi acorde un interviu mai amplu privind problemele actuale ale columbofiliei romane, iar dansul mi-a raspuns afirmativ, amintindu-mi ca deja i-a acordat un interviu colegului meu Fulga Laurentiu (interviu care a si fost publicat), dar ca este dispus sa imi acorde un alt interviu pe tema:

”Este FCPR continuatoarea de drept a fostei UFCR - contextul juridic in care s-a facut aceasta trecere , dar si contextul in care a luat nastere actuala FCPR?”

Pe langa acestea, dl Dinca mi-a garantat ca vom vorbi despre articolul 1, punctul 5, din statutul federatiei, in care UFCR aflata in moarta cerebrala in 2011, “preda stafeta afilierii la FCI ”, actualului FCPR, precum si alte aspecte de mare interes.

Aceasta deoarece toti columbofilii din Romania, indiferent de organizatia din care fac parte, sa cunoasca in mod corect evolutia din punct de vedere istoric , dar si din punct de vedere legislativ si moral .

dr. Mihai Dinu, pigeons.ro

Editoriale
Noutăți

Către toți columbofilii, mesaj de suflet și îndemn la acțiune !

Dragi colegi și prieteni columbofili, ziua de 27 februarie 2016 poate constitui un moment determinant, punctul de cotitură pentru un viitor mai bun al Uniunii Columbofililor Profesioniști din România! Pe acea dată, la Târgoviște, vor avea loc alegeri pentru funcţiile Comitetului Director al U.C.P.R. Vă scriu acum pentru a vă...

Alegeri U.C.P.R. - Cristian Băiașoiu, un adevărat pasionat al porumbeilor și omul cu cele mai mari șanse pentru modernizarea Uniunii Columbofile!

Sâmbătă, 27 februarie 2016, la Târgoviște, se va desfășura Adunarea Generală a Uniunii Columbofililor Profesiniști din România. O veste excelentă e candidatura dlui. Cristian Băiașoiu pentru postul de președinte al uniunii! Uniunea Columbofililor Profesioniști este a doua organizație columbofilă ca număr de membri din România, iar dl. Cristian Băiașoiu, președinte...

F.R.S.C. Vest - Invitație la discuții pentru 2016 & Info taxe

Cluburile din vestul ţării afiliate la FRSC (din judeţele Bihor şi Satu Mare) și-au propus să organizeze în anul competiţional 2016 un plan de zbor comun. Duminică, 18 octombrie 2015, reprezentanții a 3 cluburi columbofile din vestul țării -C.S.C. Viitorul Satu Mare, C.S.C. Maraton Satu Mare și C.S.C. CMT Bihor...

FOTO - Festivitatea de premiere a C.C.M.T. - Sezonul 2014 (Beiuș, BH, 24 Ianuarie 2015)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania a organizat o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Au participat membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni au fost premiați cu cupe, diplome și medalii,...

C.C.M.T. Masă festivă la Pensiunea Mario (24.01.2015, Beiuș, Bihor)

Clubul Columbofil Maraton Transilvania va organiza o masă festivă, Sâmbătă, 24.01.2015, la Pensiunea Mario din Beiuș, județul Bihor. Evenimentul va începe la ora 17. Vor participa membri ai cluburilor columbofile din județul Bihor, dar și invitați ai cluburilor din județele Satu Mare și Maramureș. Columbofilii și porumbeii bihoreni vor fi...

Clubul Columbofil Maraton Transilvania - Obiective importante în 2015!

O bună cale înspre progres este stabilirea unor obiective-țintă. De asemenea, fiecărui scop țintă obisnuim să îi atașăm și câte un termen limită. Vă prezint și eu aici câteva din obiectivele pe care mă voi strădui să le ating în 2015,  în cadrul Clubului Maraton Transilvania, împreună cu colegii mei....
Interviuri/reportaje

Sus